Зам.-директорът на затвора в Бургас държи търговията с дрога в

...
Зам.-директорът на затвора в Бургас държи търговията с дрога в
Коментари Харесай

Зам.-директор на Бургаския затвор държи търговията с дрога

Зам.-директорът на пандиза в Бургас държи търговията с дрога в институцията. Това настояват пандизчии пред бТВ. Става дума за Методий Владимиров, дълготраен действен служащ в пандиза, а от 2016 година и негов заместник-директор.

Обвиненията идват от един от някогашните пандизчии Георги Георгиев - Жоро Парсата. Той твърди, че че до момента в който бил зад решетките, разпространявал дрога с поддръжката на Владимиров.

„ Разбрахме се аз да си работя, месечни пари да се отделят. Той ми урежда кордона, такса "спокойствие ". Майка ми беше дамата за тези неща, тя ги носеше”, разкри Георги Георгиев.

Руска, 74-годишната майка на Георги, пренасяла опиатите до пандиза. Взимала ги от дилъри в Сливен – главно метаамфетамин, чието произвеждане в региона процъфтява от години.

„ Носят ми ги, мятам ги в една торба и потеглям... Някой път си крещя - "Какво ли ще стане, в случай че ме заловен, да ме убият служителите на реда напряко ", описа майката на Георги Руска Митева.

„ Пратката не беше закачана… Лично той ми ги е давал, долу в стаята му. Майка ми събираше парите. Едната част оставяше на Дросеви”, добави Георги.

"Дросева " е бургаска автокъща. Нейн притежател съгласно Търговския указател е Георги Дросев, който е съучастник и в охранителната компания "Аркус–Сигурност Бургас ". Влиза на мястото на убития гард на Митьо Очите при стрелбата в Слънчев бряг Александър Алексиев.

Аркус Бургас " се свързва импровизирано с Митьо Очите. Пред bTV през 2016 година той твърдеше, че единствено я съветва.

Сред съдружниците в "Аркус–Сигурност Бургас " е и Иван Владимиров – татко на заместник-директора на пандиза Методий Владимиров.

„ Общо взето, Бургаският затвор се ръководи от Методий Владимиров. Без негово решение, познание, не се взима решение, даже на началника… 1000 лв. беше хонорарът на месец, да им давам на "Дросеви ", да не бъда обезпокояван”, споделя Парсата.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР