Залозите при тези частични избори в САЩ са много високи.

...
Залозите при тези частични избори в САЩ са много високи.
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: България ще остане съюзник на САЩ и при следващият мандат на новия конгрес

Залозите при тези частични избори в Съединени американски щати са доста високи. Това сподели за Радио " Фокус “  Елена Поптодорова, дълготраен дипломат на България във Вашингтон.

" В последните седмици новините, които идват от Съединени американски щати са все по- напрегнати за метода, по който върви изборната акция там “, сподели Поптодорова. " Като че ли няма доста спор и разграничение сред наблюдаващи и анализатори и в самите партии. Като че ли този път изборният късмет е на страната на републиканците, чака се тя да вземе болшинство в представителството на камарата. Но за сената ще се води яростна борба. Дори едно сенатско място ще има доста огромно значение в доста направления в развиването на външната и вътрешната политика на Съединени американски щати “, сподели още дипломат Тодорова.  По думите и, това са значими избори, за тях е изхарчена исторически огромна сума пари - 17 милиарда $. Изборите се случват незабавно след преброяването на популацията на Съединени американски щати и прекрояване на електоралната карта. Има доста детайли, които провокират интерес за това по какъв начин ще завърши днешният избирателен ден.

Поптодорова сподели още, че в последните дни и двете партии насочат еднакви призиви – излезте и гласувайте.  Това е по този начин, тъй като изборите се случват след една тежка коронавирус вълна, след това инфлация, нараснали цени и артикули на цената на газовата и бензинова помпа. Това са значими неща  в живота на американците. И всичко това води до тягостното възприятие у тях, че животът им става по-труден, в сравнение с се очакваше. Много признаци има за една дълбока паника измежду гласоподавателите и това ще се отрази на ръководещата партия, счита Елена Поптодорова.

По думите и, България не е вражеска за Съединени американски щати, а съдружник и ще продължи да бъде подобен съдружник, който се намира в доста невралгична и значима зона на Европейския континент и в зона на сигурност. " Линията на отбрана, на защита на Алианса, се измести на Изток “, сподели Поптодорова. И при идващ мандат на новия конгрес на Съединени американски щати Европа Югоизточна Европа и Черноморският район стават значима част от сигурността и на Съединените щати, счита Поптодорова.

" В България в никакъв случай не е имало политически назначения на посланическото място, всички са били професионални хора. Тази зона се възприема доста съществено от американските институции и опити с неподготвени експерти не се вършат “, добави Поптодорова.

Тя разяснява и въпросът за това дали се чакат нови американски бази на Черно море. " Смятам, че военноморска база на НАТО е нужна, тъй като ние, страните,които сме по този край, нямаме никаква дарба, която да отбранява и отбрани територията на Алианса и обособените страни при произшествия. Аз персонално считам, че би трябвало да има едно подсилване на военноморската ни сигурност по Черно море и са нужни такива бази. За това към този момент има създадени проекти “, добави тя.

Цоня Събчева
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР