Заложеният дефицит е поради неблагоразумната политика на няколко парламента. Необходим

...
Заложеният дефицит е поради неблагоразумната политика на няколко парламента. Необходим
Коментари Харесай

Любомир Каримански: За 2022-а пенсиите бяха около15 млрд лева, тази година ще стигнат до 19 млрд

" Заложеният недостиг е заради неблагоразумната политика на няколко Народното събрание. Необходим е закон, който да задължи политиците да имат лична отговорност ", разяснява в " Денят стартира с Георги Любенов " Любомир Каримански. 

Според Каримански министрите от служебното държавно управление няма защо да са отговорни, тъй като не организират политики. 

" Политиките с понижените данъчни ставки и всички обществени придобивки и разноски бяха препоръчани от постоянния кабинет на Кирил Петков. Няма уязвими групи, няма таргетиране на тези ограничения. От трите сюжета, които през вчерашния ден предложи Борисов, не произтичат промени ", добави Любомир Каримански. 

Той добави, че не може да се твърди, че страната е пред банкрутно положение. 

" Важно е едно постоянно държавно управление час по-скоро да направи нужните промени в обществения, в държавния бранш. Не се влага в човешкия запас и капитал ", сподели още Любомир Каримански и предвижда, че страната ни ще бъде отсрочена за влизането в еврозоната. 

Относно възможностите за сформиране на постоянно държавно управление сред ГЕРБ и " Продължаваме Промяната - Демократична България " Каримански разяснява: " В началото бях по-оптимистично надъхан, само че последните 2 дни съм черноглед, че могат да се схванат за нещо ".

" Иска ми се да се внесе закон, който да задължи политиците да имат лична отговорност. Факт е, че дефицитът би трябвало да е в границите на трите %. Служебния кабинет е предложил ограничения да се вмести в този недостиг. И Корнелия Нинова, и Асен Васелев раздуха толкоз доста обществените разноски. Политиците не осъзнават, че би трябвало да приказват отговорно. За еврото евентуално ще бъдем отсрочени за много по-нататък ", акцентира Любомир Каримански в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

" Предупреждавах особено за пенсиите. За предходната година пенсиите бяха към 15 милиарда Тази година ще стигне до 19 милиарда лв.. За 2022 година ние получихме над 2 милиарда лв. от ПВУ, от които ние похарчихме единствено 80 млн. лв.. Това е неприемливо и безоттговорно държание. Европейски Съюз и комисията ще изисква от нас да знае къде ги изнвестираме тези средства. "

Според Каримански промените би трябвало да бъдат преди всичко. 

" Тези хора не си дават сметка, че би трябвало да реформираме тези системи, с цел да работят обикновено. Съдебната промяна е преди всичко. Бизнесът изисква предвидимост и успокоение. Ние това го нямаме. "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР