Заложеният дефицит е поради неблагоразумната политика на няколко парламента. Необходим

...
Заложеният дефицит е поради неблагоразумната политика на няколко парламента. Необходим
Коментари Харесай

Каримански зове за закон за персонална отговорност на политиците

" Заложеният недостиг е заради неблагоразумната политика на няколко Народното събрание. Необходим е закон, който да задължи политиците да имат лична отговорност ", разяснява по Българска национална телевизия Любомир Каримански от Има Такъв Народ.

Според Каримански министрите от служебното държавно управление няма защо да са отговорни, тъй като не организират политики.

" Политиките с понижените данъчни ставки и всички обществени придобивки и разноски бяха препоръчани от постоянния кабинет на Кирил Петков. Няма уязвими групи, няма таргетиране на тези ограничения. От трите сюжета, които през вчерашния ден предложи Борисов, не произтичат промени ", добави Любомир Каримански.

Той добави, че не може да се твърди, че страната е пред банкрутно положение.

" Важно е едно постоянно държавно управление час по-скоро да направи нужните промени в обществения, в държавния бранш. Не се влага в човешкия запас и капитал ", сподели още Любомир Каримански и предвижда, че страната ни ще бъде отсрочена за влизането в еврозоната.

Относно възможностите за сформиране на постоянно държавно управление сред ГЕРБ и " Продължаваме Промяната - Демократична България " Каримански разяснява: " В началото бях по-оптимистично надъхан, само че последните 2 дни съм черноглед, че могат да се схванат за нещо ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР