Залогът за създаването и просъществуването на редовно правителство чрез управленския

...
Залогът за създаването и просъществуването на редовно правителство чрез управленския
Коментари Харесай

Проби ли Борисов ПП-ДБ със зам.-министерски и съветнически постове?

Залогът за основаването и просъществуването на постоянно държавно управление посредством управническия съюз сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ с мандата на втората политическа мощ не е Мария Габриел да поеме първа премиерския пост, вместо акад. Николай Денков, а да се реализира паритет в разпределението на зам.-министерските и евентуално - съветническите кресла. За това сигнализира и предходната седмица Радостин Василев, който разгласи края на дружбата си с Кирил Петков и Асен Василев - с аргумента, че точно заверата с хората на Бойко Борисов, против който той се борел години наред, му пристигнала вповече.

Днес, откакто двете обединения размразиха договарянията за кабинета, в продължение на 3 часа екипите по връзката отпред с Росен Желязков, Кирил и Асен, Борисов, Габриел, ТОмислав Дончев и острието Десислава Атанасова, стигнаха до извода, че е наложително наличието на специалисти на ГЕРБ в състава на бъдещия кабинет. А това, от своя страна, постанова и сериозна проверка и на структурата, и на състава на Министерския съвет на тандема Денков-Габриел.

" Температурата е сред нула и 100 градуса. Има диалог. Продължаваме да приказваме ", сподели Денков за хода на договарянията. 

" Има два детайла - единият е да подсигуряваме, че няма да има проблем с администрацията. Подготвяме съответния документ, който да даде успокоение на всички, които са се тормозили. Второто несъмнено е персоналният състав " - сподели след договарянията той.

От думите му стана ясно, че Политическа партия премисля и позицията си за чистка в държавната администрация, за която се схваща от оповестения от Радостин Василев запис.

" Министри от ГЕРБ като министри от ГЕРБ няма да има. Това, което има, е състав, от който тръгнахме. Гледаме дали може да има по-добри специалисти ", разгласи той.

Запитан дали ще има специалисти, препоръчани от партията на Борисов, той отговори: " Експерти одобряваме отвред като оферти. И Вие може да ни предложите. Въпросът е кои са най-хубавите хора. "
ТЕМА преди 1 час 532 преди 4 часа 1963 преди 4 часа 3129
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР