Заливът на делфините в района на град Ейлат в Израел

...
Заливът на делфините в района на град Ейлат в Израел
Коментари Харесай

Заливът на делфините – там, където животните общуват с хората

Заливът на делфините в региона на град Ейлат в Израел е място, което няма аналог по света. Там може да се види по какъв начин животните поддържат връзка с хората.

Делфините не престават да са мистерия за човечеството. Тези интелигентни бозайници доста добре усещат и разпознават другите хора и даже се привързват към тях.

Преди години край Залива на делфините е построен парк, а към него е обособена морска акватория. Когато слезеш от китния парк, се озоваваш непосредствено на брега на морето. Там е построена цяла система от понтони, от които се навлиза във вътрешността във водата. Веднага щом застанеш на тях, виждаш по какъв начин към теб се приближават няколко делфина.

Бозайниците живеят на независимост в залива, тъй като са отгледани там още от дребни, и към този момент са привикнали с хората.

В региона на аквапарка работят десетки хора. От години на мястото работи българката Слава Митова. Тя се прибира за малко в България, само че работата ѝ я връща още веднъж в Залива на делфините. Силва е построила мощна връзка с животните. Тя твърди, че те разпознават хората и демонстрират изключително внимание към децата с аутизъм. Именно по тази причина в центъра се организират лечебни занимания с аутисти. Ефектът от тях е изумителен, безапелационна е Слава.

След къса подготовка и ние сме под вода. Води ни един от най-интересните хора на това място Александър Шеремет. Саша – както всички го назовават, има особена роля. През годините той се е трансформирал в любим на делфините. Веднага щом той се появи на брега, сред него и бозайниците стартира същинска игра. Само той има превилегията и правото да ги допира.

Саша твърди, че делфините чудесно се ориентират и разпознават хората. Той споделя и че животните имат разнообразни характери.

Усещането, когато този огромен бозайник плува до теб, е извънредно. Тяхното виртуозно държание във водата провокира почит. Те нямат хищническото държание на хората да заплашват и протягат ръка на тези, които не са от техния тип.

Ако в миналото сте в Ейлат, не пропускайте опцията да отидете до Залива на делфините, тъй като прекарването си заслужава.

Вижте повече във видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР