Залесителните акции през годината са провеждат два пъти съвместно с

...
Залесителните акции през годината са провеждат два пъти съвместно с
Коментари Харесай

Засаждат 130 дървета до края на годината в Централен

Залесителните акции през годината са организират два пъти взаимно с Оперативна програма „ Градини и паркове “. Есенната залесителна акция продължава до момента в който климатичните условия разрешават, постоянно и до пролетта. Тя започва със зацветяване на региона, като през октомври 2017г. бяха засадени 360 000 цветя в „ Централен “. В края на м. ноември еколозите на региона взаимно с техните сътрудници започват засаждане на дървета.

Общият им брой ще надвиши 130, като измежду декларираните от Общинския разсадник типове са широколистни декоративни дървета, иглолистни типове, липи, чинари, туй и други От отдел „ Екология “ на регион „ Централен “ припомнят, че парковете са с приоритет при залесителните акции: есенната ще зарадва деца и възрастни в региона на парк „ Рожен “, парк „ Евмолпия “, парка към пощата на бул. „ Пещерско шосе “, на Младежкия рид, парк „ Бунарджика “ и други

„ Във връзка с постоянно засяганата тематика в медийното пространство за изсичането на дървета в централна градска част смятам за редно да дадем настояща информация за процесите по засаждане и изсичане на растителни типове. “, споделя Георги Стаменов.
Районният кмет и неговият екип еколози са наясно с това, че има зони в гр. Пловдив, като кв. Капана да вземем за пример, където растителността е по-оскъдна. „ Все отново е редно да съблюдаваме наредбите на Община Пловдив в тази връзка: нужно е разстояние от най-малко 5 м. от фасадата на постройка, с цел да засадим дърво. “, прибавя Стаменов и споделя, че за пролетта на 2018г. има хрумвания, които ще предложи на обектите в квартала.

Районната администрация е отворена за оферти от жителите за места, където може да има повече дървесна или храстова растителност. Те могат да бъдат подавани по имейл на [email protected] или в писмен тип по пощата. Това е редът за сигнали и за отрязване на дървета. То се случва по сигнал на жители, на институция или при констатация от страна на специалист еколог. Детски площадки, образователни заведения и детски градини са с приоритет при отрязване и оформяне на дървета и растителност, осведомят еколозите на „ Централен “.
тагове регион " Централен " дърво залесителна акция Георги Стаменов
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР