Залагането на взрива в товара на камиона, който се взриви

...
Залагането на взрива в товара на камиона, който се взриви
Коментари Харесай

Залагането на взрива за Кримския мост е извършено в България, твърди прокремълски блог

Залагането на гърмежа в товара на камиона, който се взриви на Кримския мост, е станало в България. Това твърди прокремълският блог " Рыбарь " в канала си в Телеграм.

В интервенцията са били употребявани два тежкотоварни камиона. Товарът - 22 палета с по 9 рулона железно фолио на всеки (всеки палет тежи към тон), е дошъл по море в грузинското пристанище Поти от България. Поръчител е жител на Украйна.

По-късно те са натоварени на товарен камион с непознати номера, като водачът е общувал с поръчителя по WhatsApp.

От Поти камионът се е отправил в Армения, където е бил обмитен по разпоредбите на Митническия съюз - това е характерен, непредизвикващ подозрения маршрут за влизане в Русия, отбелязва каналът.

След това камионът още веднъж е влезнал в Грузия, а оттова - на територията на РФ, през граничния пункт Горни Ларс - същия, през който минават бягащите от мобилизацията. Крайна точка е бил град Армавир, където палетите са били претрупани на различен камион, който се е отправил към Крим.

Съдейки по всичко, гърмежът е бил заложен в рулоните с фолио и то по този начин, че да не може да бъде заловен на рентгена.

И това е било направено в България. Значи, в организацията на терористичния акт, с изключение на Украйна, може би са взели участие и спецслужби на други страни, твърди Телеграм-каналът.

Водачът на първия камион към този момент дава показания. По всичко проличава, че той, както и водачът на втория камион, не е знаел какво кара, обобщава прокремълският канал.

 

 0-rulon-1

 

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР