Закупуването на таблети за учители и ученици би било добър

...
Закупуването на таблети за учители и ученици би било добър
Коментари Харесай

Учители за обещаните от Слави Трифонов таблети: Вече има нужда от друг тип техника

" Закупуването на таблети за учители и възпитаници би било добър ход при започване на пандемията , тъй като имаше възпитаници, които не разполагаха с такива устройства. След това от МОН и от разнообразни частни организации се направи по този начин, че децата да имат достъп до тях ". Така  Мария Николова, начален преподавател в СУ " Георги Измирлиев " в Горна Оряховица , коментира пред БНР на партията да бъдат закупени до 1 милион таблети или преносими компютри за всички възпитаници и преподаватели.

Според нея няма потребност да се наливат пари в нещо, което към този момент е в наличност : " Така ще останат неизползваеми.... Училищата имат потребност от различен тип техника - принтери, скенери. това не на всички места може да се купи с бюджетни пари ".

В предаването " 12+3 " Траян Траянов, изпълнителен шеф на " Заедно в час " , показа, че е бил сюрпризиран от анонса на Слави Трифонов:

" Това е решение на неназован проблем. Ако бяхме чули кой е казусът в българската просветителна система, който се опитваме да решим, може би щяхме да забележим изгодите от това решение. Редица международни  проучвания демонстрират, че просветителни системи, които дават таблети на учениците и те ги употребяват в часовете, не се оправят по-добре " .

По думите му в България забележителен % от децата нямат достъп до устройства, само че това е малцинството от всички възпитаници:

" Да, значимо е да сме сигурни, че те ще имат достъп, когато се постанова, само че това не значи, че би трябвало да оборудваме всеки с таблет ".

Траянов дефинира като главен проблем на просветителната система, който би трябвало да бъде решаван, голямата бездна сред достиженията на учениците с друг социално-икономически статус.

Интервюто на Снежана Иванова с Мария Николова и Траян Траянов в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР