Законопроектите срещу забраните на книги набират сила в щатските законодателни

...
Законопроектите срещу забраните на книги набират сила в щатските законодателни
Коментари Харесай

Законопроекти, насочени към забраните на книги, пораждат опасения относно санкциите, на които библиотеките могат да бъдат изправени

Законопроектите против възбраните на книги набират мощ в щатските законодателни органи в цялата страна — и с тях идват терзанията по отношение на евентуалното негативно влияние върху самите библиотеки.

Броят на неразрешените книги в цялата страна се е нараснал с съвсем две трети през 2023 година по отношение на миналата година, до повече от 4200 заглавия, съгласно нов отчет на Американската библиотечна асоциация. Групата за покровителство за свободата на словото PEN America откри, че предходната образователна година към 30% от заглавията на книги, оспорвани в учебните заведения, включват герои с цвят на кожата или разискват раса и расизъм, до момента в който други 30% показват ЛГБТ герои или тематики. В допълнение, съвсем половината от неразрешените книги включват тематики или случаи на принуждение или физическо принуждение, а една трета съдържат писане за полови прекарвания сред герои.

Нарастването на възбраните за книги накара законодателите да отхвърлен законопроектите в Ню Йорк, Ню Джърси,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР