Законопроектите, които обсъждаме и темата за борба с корупцията станаха

...
Законопроектите, които обсъждаме и темата за борба с корупцията станаха
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Темата за борбата с корупцията се ползва за противопоставяне между политическите партии

„ Законопроектите, които обсъждаме и тематиката за битка с корупцията станаха патент на месеци политическа агитация и опълчване какъв брой едни са честни, а други нечестни, едни нови, а други статукво. Тези закони бяха стигнали до положение на залог дали да има държавно управление. Сега още веднъж се слагат като гаранция за държавно управление, което е обяснимо, тъй като явно няма други хрумвания, гаранции, стратегия, нямат даже партия. “ Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова при разискването на антикорупционните закони.

По думите на Атанасова тези закони са определяни като бухалка на съвещание на една парламентарна група. Темата за битката с корупцията се употребява за опълчване сред политическите партии. Атанасова напомни и отсъствието на самите вносители от Политическа партия по време на първо четене в комисия, които другояче са най-големите антикорупционери.

„ Има ли ново антикорупционно болшинство, което направи допустимо въобще този законопроект да стигне до пленарната зала – има! И това явно не са Демократична България и Политическа партия, които не са си го подкрепили в комисия. Тези законопроекти задоволително висока гаранция ли са за експертност, правна логичност, работещо законодателство, което да подсигурява господство на закона и правото. Според нас и двата законопроекта имат доста недостатъци и би трябвало сериозна работа, когато получат поддръжка в пленарната зала. Има очевидни и безапелационни несъгласия. Ние сигурно, както и в първото изявление стана ясно, ще подкрепим и двата законопроекта и ще участваме в усилието да има един явен и безапелационен отговор на Народното събрание, че желаеме тематиката за битка с корупцията да не е етикет на някой, и второ, корупцията да не е етикет на родината ни “, съобщи още тя.

Атанасова напомни, че от една страна КПКОНПИ работи за предварителна защита на корупцията, обработва данните на всички обществени длъжности и в този момент си представете какъв брой хиляди броя заявления са обработили последните две години, с помощта на сериозната политическа неустойчивост.

„ Сигурни сме, че с цел да работи съответно който и да е орган и институция, тя би трябвало да бъде натоварена с доверието, което имат в нея българските жители, само че и политиците, а на трето място нашите сътрудници. Напоследък толкоз доста злоупотребяват българските политици с една или друга институция, че в случай че не стартираме да стопираме езика, който употребяваме по отношение на институциите, да надградим техния престиж, да се противопоставим на използването им като бухалки, в никакъв случай доверието в институциите няма да го има “, добави Атанасова.

След гласоподаване законопроектът на Политическа партия беше признат със 138 гласа „ за “ и 25 „ срещу “.

Този, импортиран от Министерския съвет, събра 113 гласа „ за “, 3 „ срещу “ и 95 „ въздържал се “./Трибюн

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР