Законопроектът, наречен Закон за забрана на фалшификатите ( «No Fakes

...
Законопроектът, наречен Закон за забрана на фалшификатите ( «No Fakes
Коментари Харесай

В САЩ планират да забранят на изкуствения интелект да копира човешки гласове

Законопроектът, наименуван Закон за възбрана на фалшификатите ( «No Fakes Act»), има за цел да се бори с неразрешените цифрови пресъздавания на лица и гласове на креативен персони. Това оповестява The Verge.

Законът за възбрана на фалшификатите дефинира стандарти за потреблението на лицето, името и гласа на човек. Със законопроекта се оферират значими промени в региона на цифровото възпроизвеждане на креативен творби, което до момента оставаше нерегламентирано.

Важен съставен елемент на закона е възбраната за основаване на цифрови копия без единодушието на субекта или притежателя на авторските права. Това значи, че към този момент няма да е допустимо да се основават цифрови „ дубликати “ на артисти, музиканти и други креативен персони без тяхното единодушие. Това ще даде на изпълнителите повече надзор върху потреблението на техния облик и глас.

Законопроектът планува и изключения. Например новинарски репортажи, публични каузи и спортни излъчвания, документални филми и биографични творби не са предмет на това ограничаване. Защитени са и правата за основаване на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР