Законопроект за частната охранителна дейност определя как МВР да използва

...
Законопроект за частната охранителна дейност определя как МВР да използва
Коментари Харесай

Вижте поредната крута мярка на правителството срещу битовата престъпност

Законопроект за частната охранителна активност дефинира по какъв начин Министерство на вътрешните работи да употребява ресурса на частните охранителни компании за битка с стандартната престъпност. Разписани са разпоредбите за задържане от страна на охранители и предаването на хора, направили закононарушения, на Министерство на вътрешните работи. Особен акцент има върху използването на камерите за наблюдаване от частните компании, оповестява Би Ти Ви.
„ Предвидена е по-добра съгласуваност сред охранителните компании и Министерство на вътрешните работи, когато има арестувани от охранителите. Те неотложно ще бъдат излъчени на органите на реда “, аргументира се зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„ Също ще желаеме да употребяваме техните камери за видеонаблюдение, които са в обсега на частната охранителна активност да бъдат предоставени като сигнали за противопоставяне на престъпността”, разяснява Цветанов.

Той е ръководител на отрасловата парламентарна комисия по вътрешен ред и сигурност и посочи, че в последните 5 – 6 месеца по време на предизборната акция е бил подложен въпросът за напълно нов закон за охранителната активност. Той отхвърли опасенията, че страната ще се намеси прекалено много в частния бизнес.

„ Няма да има такава заплаха. Представителите на частните охранителни компании сами са предизвикали този спор. Този закон ще бъде признат в синхрон и разговор с частната охранителна активност. Всичко, което ще създадем ще е в полза на частната охранителна активност, Министерство на вътрешните работи и противопоставяне на стандартната престъпност”, разгласи Цветанов.

„ Законопроектът е качен на уеб страницата на Народното събрание на 2 август и ще бъде гледан през есенната сесия на Народното събрание е с вносител министерски съвет е бил разискван в стеснен кръг “, твърди Татяна Иванова от Индустриален клъстер Сигурност към Българската стопанска камара (БСК).
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР