Законопроект, предоставящ 17,6 милиарда долара нова военна помощ на Израел,

...
Законопроект, предоставящ 17,6 милиарда долара нова военна помощ на Израел,
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ гласува следващата седмица 17,6 милиарда долара за Израел

Законопроект, предоставящ 17,6 милиарда $ нова военна помощ на Израел, до момента в който той води война против " Хамас ", беше показан в събота в Камарата на представителите (горната камара на Конгреса) на Съединени американски щати, оповестява " Ройтерс ". 

 

Документът бе оповестен на уеб страницата на члена на Камарата на представителите на Съединени американски щати Кен Калвърт (републиканец от Калифорния). Според него, Съединени американски щати по-специално би трябвало да отделят 4 милиарда $ за попълване на запасите от муниции за системите за противоракетна защита Iron Dome и David's Sling в Израел и 4,4 милиарда $ за попълване на американските ресурси от оръжия, трансферирани на Израел.
В документа не се загатва оказване на помощ на Киев. 


Законопроектът, препоръчан от комисията по бюджетните заеми на Камарата, може да бъде гласуван в цялостния състав на камарата през идната седмица, сподели ръководителят Майк Джонсън в писмо до членовете.


Контролираната от републиканците Камара преди този момент утвърди 14,3 милиарда $ нова военна помощ за Израел, само че с условието за връщане на част от парите, които към този момент са предопределени за Службата за вътрешни доходи на Съединени американски щати.


Контролираният от демократите Сенат се опълчи на тази наредба и се чака да разкрие законодателен пакет, който ще помогне на Израел, както и ще даде повече военна помощ за Украйна във войната й против Русия.


Същият законопроект на Сената също се чака да съдържа оферти за подсилване на сигурността по южната граница на Съединени американски щати с Мексико.Лидерът на болшинството в Сената Чък Шумър предприе стъпки за започване на спор по този многостранен законопроект идната седмица, с първо процедурно гласоподаване не по-късно от сряда.


Половината пълнолетни американци споделят, че 15-седмичната военна акция на Израел в Газа е " стигала прекомерно надалеч ", констатация, подбудена основно от възходящото отрицание измежду републиканците и политически самостоятелни, демонстрира ново изследване на Associated Press- NORC Център за проучване на публичните въпроси.


Като цяло анкетата демонстрира, че поддръжката за Израел и за оправянето със обстановката от страна на администрацията на Байдън понижава леко. Тя демонстрира, че 31% от пълнолетните в Съединени американски щати утвърждават метода, по който Байдън се оправя с спора, в това число единствено 46% от демократите.

 

Съединени американски щати стават все по-изолирани в поддръжката си за Израел, защото броят на жертвите на палестинците надвишава 27 000, като две трети от жертвите са дами и деца. Администрацията на Байдън споделя, че оказва напън върху Израел да понижи убийствата на цивилни и да разреши повече филантропична помощ.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР