Законодателното събрание на щата Джорджия прие вчера един от най-строгите

...
Законодателното събрание на щата Джорджия прие вчера един от най-строгите
Коментари Харесай

Щата Джорджия забрани абортите при плод със сърдечна дейност

Законодателното заседание на щата Джорджия одобри през вчерашния ден един от най-строгите закони за аборта в Съединените щати, който не разрешава спиране на бременността, в случай че лекарят откри, че плодът има сърдечна активност, заяви Ройтерс.

Камарата на представителите на следеното от Републиканската партия заседание одобри текста с 92 против 78 гласа. Сенатът утвърди по-рано законопроекта. Сега остава губернаторът републиканец Браян Кемп да постави подписа си под текста, с цел да стане настоящ закон. " Джорджия цени живота. Ние сме солидарни с почтените и приказваме в отбрана на тези, които не могат да го създадат сами.

Смелите дейности на законодателното заседание са удостоверение на нашите цели и на това кои сме като щат ", написа Кемп в " Туитър ". Такива ограничения бяха признати предходната година в Айова, Кентъки, Мисисипи и Тенеси.

Според деятели и от двете страни на дебата за абортите, тези закони целят да провокират проблем, който да стигне до Върховния съд и посредством него да бъде оспорено емблематичното решение от делото " Роу против Уейд " от 1973 година, съгласно което дамите имат конституционно право на аборт.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР