Законодателни промени с цел противодействие срещу дезинформацията и манипулацията на

...
Законодателни промени с цел противодействие срещу дезинформацията и манипулацията на
Коментари Харесай

В Молдова влезе в сила закон срещу дезинформацията от чужбина

Законодателни промени за противопоставяне против " дезинформацията и операцията на информация от чужбина " влязоха в действие през днешния ден в Молдова, съобщи ДПА.

Законопроектът бе подписан от ръководителя на Народното събрание Андриан Канду, откакто Конституционният съд бе лишил краткотрайно от пълномощия проруския президент Игор Додон.

Държавният глава отхвърляше да подпише измененията в закона за телевизия и радио, както и да утвърди назначенията на нови министри. След това висшите магистрати го лишиха краткотрайно от компетенции, които показаха на парламентарния началник.

Руската осведомителна организация " Новости " жигосах измененията в закона за електронни медии като фактическа възбрана за разпространението на сигнала на радио- и телевизионни станции от Русия. В подписания през днешния ден закон Русия не е упомената категорично, означи ДПА.

Президентът Додон сподели през днешния ден, че неговото краткотрайно премахване от служба е нелегално и че назначените през днешния ден министри са нелегитимни, заяви ТАСС. Той упрекна ръководещата Демократическа партия на Молдова, че държи властта " само с груби нарушавания на правилата на демокрацията и правовата страна ". Додон заплаши, че ще провежда всеобщи антиправителствени митинги.

Промените в Закона за телевизия и радио плануват възбрана за ретранслация в Молдова на осведомителни, информационно-аналитични, политически и военни излъчвания от страни, които не са страна по Европейската спогодба за трангранична телевизия. Русия не е утвърдила тази спогодба, означи ТАСС.

По-рано съветският заместник-министър на външните работи Григорий Карасин съобщи, че възбраната за лъчение на новинарски излъчвания от Русия е осведомителна обсада върху популацията на Молдова./БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР