Законодателни промени, които предвиждат по-строги санкции за горене на отпадъци

...
Законодателни промени, които предвиждат по-строги санкции за горене на отпадъци
Коментари Харесай

Александър Ненков: 6000 домакинства желаят подмяна на инсталациите за отопление

Законодателни промени, които плануват по-строги наказания за горене на боклуци оферират от ГЕРБ. " Целта не е да вкарваме хората в пандизите, по-скоро това е последна, превантивна мярка, защото ситуацията сега и упованията на хората са всички вероятни институции да подходят оптимално коренно, тъй че да се усъвършенства качеството на въздуха ". Това съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков.
" Най-общо казано, предлагаме да инкриминираме горенето на боклуци, включително се включват всевъзможни производни на нефтопродукти, отработени масла, каучук, пластмаса и така нататък, като глобата ще бъде до 2 години отнемане от независимост в краен случай и санкция от 2000 до 5000 лева За маловажни случаи се планува 1 година пробация и надлежно санкция ", сподели още Ненков.

Според него би трябвало да се търси тласък. В момента в Столична община върви стратегия за замяна на инсталациите за отопление на 20 000 семейства.

Александър Ненков, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ: Общините търсят да подтикват семействата. 20 000 семейства могат да се възползват, само че до този миг са декларирали предпочитание за замяна единствено 6000 семейства.

Той изясни, че този законопроект в действителност е допълнение към действителен текст. " В предходните алинеи се разясняват и инкриминират юридически лица, които не ръководят добре горенето на боклуци за производства, дори има санкции, в случай че се провокира повреда в някаква сериозна апаратура, дори се плануват до 20 години затвор, в случай че са умряли хора. Санкциите ги има и сега, просто сме допълнили съществуващия текст за физическите лица ", сподели зам.-председателят на ГЕРБ.

Александър Ненков добави, че в доста страни на Запад е неразрешено отоплението с изключение на с топлофикация, електричество или газ, и че обстановката у нас изисква драконовски ограничения.

Според него този законопроект може би няма да докара от единствено себе си до възстановяване на качеството на въздуха, само че всичките сложни ограничения може да подобрят качеството на живот.

Александър Ненков, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ: Законът би трябвало да важи за всички и имам вяра, че той ще се ползва, тъй като нямаме опция. За да живеем по-качествен живот, би трябвало да дадем повече от себе си. Още преди Нова година имам вяра, че ще можем да го гласуваме на първо четене, с цел да може при започване на идната година да влезе в действие.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР