Законодателни промени, които да спрат злоумишленото обжалване на обществени поръчки,

...
Законодателни промени, които да спрат злоумишленото обжалване на обществени поръчки,
Коментари Харесай

Министрите обсъдиха законодателни промени, които да спрат злоумишленото обжалване на обществени поръчки

Законодателни промени, които да спрат злоумишленото обжалване на публични поръчки, са разисквани през днешния ден от министрите. Работни групи приготвят промени в Закона за публичните поръчки, излиза наяве от стенограмата на съвещанието.

Ще се уточняват текстовете за кръга от заинтригувани лица при обжалването на поръчките, а задачата е да не бъдат спирани значими за обществото политики и планове. Борбата с престъпността е друга разисквана от министрите и премиера тематика. С промени в Наказателния кодекс незаконното лишаване на автомобил ще бъде приравнено с кражба. За това упорства персонално Борисов, като разяснява: " Като те заловен вътре в автомобила, само че в случай че не работи или там те заловен на място, не го крадеш. Знакови крадци към този момент са като шефове. Влиза с преносимия компютър, пали колата и слиза ", се аргументира той и недоумява за какво 28 години текстът не е изменен.

Резултатите от първите срещи на министъра на вътрешните работи с кметове и кметски наместници за запазване на публичния ред в селата са разисквани. Освен за видеонаблюдение там, където няма служител на реда, министър председателят упорства за отчетни книги, в които служителите на реда да се разписват при визити "

" Минава полицейски патрул, който отива при кметския наместник или кмета, подписва се в тетрадката, пита го за проблеми, с цел да живеят умерено хората ", декларира пред министрите Борисов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР