Законодателната реформа е една луксозна кола, която леко се нуждае

...
Законодателната реформа е една луксозна кола, която леко се нуждае
Коментари Харесай

Гешев сравни съдебната реформа с луксозна кола

Законодателната промяна е една първокласна кола , която леко се нуждае от ремонт на мотора - да би трябвало, само че не е това, което всички настояват. Някои хора споделят - казусът е в гумите, тъй като желаят да продадат гумите. Собственикът сменя гумите с по-евтини, а този, който взима гумите, ги продава .

Това съобщи основният прокурор Иван Гешев на семинар за киберсигурност. Българо-баварския семинар за прокурори, съдии и проверяващи чиновници от ДАНС и Министерство на вътрешните работи на тематика " Противодействие на интернет-престъпността и прането на пари ", проведен от Фондация " Ханс Зайдел " в Поморие.

" Това е правосъдната промяна, аз съм го претърпял. Шест години от живота ми дадох... е, поработихме с господин Сарафов за спецпрокуратурата ", сподели Гешев, изтъквайки неговата позиция за нуждата от спецправосъдие.

" Трябва да решаваме систематичните проблеми . Не се удивлявам да има във всеки град (престъпна мрежа). Какво значение има дали си хванал 1 кг - една незаконна група заплаща другиму, мрежата съществува ", сподели основният прокурор. 
 Арестуваха кмета на столичния регион Обновена
Арестуваха кмета на столичния регион " Младост "

Над четири часа Десислава Иванчева заставам с белезници на ръцете в центъра на София

Той още веднъж трансферира отговорността за проблемите в правосъдната система на останалите участници в правораздаването. " Нито сформирам актове, нито изземвам коли. Прокуратурата работи, когато някой разкрива закононарушения. Липсата на специализация е, че всички се познават (в дребните градове - б.р.). Това е истината, това са следствията от тези законодателни безобразия ", изясни Гешев.

Относно закриване на спецсъдилищата Гешев цитира имитация на Иван Костов от преди години. " Разваляме едно работещо нещо и се връщаме към нещо неработещо. В дребния град всички се познават и сме... всички братовчеди " , сподели основният прокурор.
 Край на профилираното правораздаване, 122 гласа
Край на профилираното правораздаване, 122 гласа " за "

Точно една година след първото внасяне на законопроекта за това

По думите му: " нищо не може да се промени без политиката. .. Не подозирате в какви мащаби се случи юни месец ", обясняваше основният прокурор решението за закриване на спецпрокуратурата и спецсъда. " Това е политическо решение, може да не е вярно, само че е политическо решение ", перифразираше доводите за решението за закриване на спецсъдилищата Гешев.

По думите му, в случай че последната присъда на някого е от Спецсъда и с нея се комулират и предходни закононарушения, обвиненият няма да влезе в пандиза. следствия за СРС с интернационалните следствия, тъй като всичко е завършило , сподели основният прокурор и осъди неналичието на последователност при другите интервали. 
 Конституционен съд отсече: Закриването на спецправосъдието не е противоконституционно
Конституционен съд отсече: Закриването на спецправосъдието не е противоконституционно

За противоконституционни съдът одобри два текста, които се отнасят до квотите за преназначаване на съдиите, прокурорите и следователите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР