Законодателите от Кънектикът обмислят да забранят използването на предпочитания за

...
Законодателите от Кънектикът обмислят да забранят използването на предпочитания за
Коментари Харесай

Кънектикът обмисля да забрани приемането на наследство в частни колежи, в допълнение към държавните

Законодателите от Кънектикът обмислят да забранят потреблението на желания за завещание и донори при приема във всички колежи и университети в щата, в това число частни като Йейлския университет.

Законопроект беше импортиран в Сената в четвъртък, дни откакто губернаторът на Вирджиния Глен Йънгкин подписа закон, забраняващ разглеждането на фамилните връзки на студента с държавен лицей или университет, когато се преглежда за банкет. Първият подобен закон беше подписан в Колорадо през 2021 година

Някои частни институции в щата, в това число Йейл, отхвърлиха законопроекта на Кънектикът, които твърдяха, че страната не би трябвало да им диктува по какъв начин да вземат решения за банкет, тъкмо както не би трябвало да диктува решения по отношение на образователната стратегия и наемането на преподаватели. Но поддръжниците означават по какъв начин тези учебни заведения, които получават обилни данъчни облекчения за статута си с нестопанска цел, имат силата да обезпечат на всевъзможни студенти билет за един първокласен свят.

„ Ако погледн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР