Законът за лидерството в атомната енергетика (NELA), двупартийно проектопредложение, което

...
Законът за лидерството в атомната енергетика (NELA), двупартийно проектопредложение, което
Коментари Харесай

Бил Гейтс е обнадежден от законодателен ход за атомната енергетика на САЩ


Законът за водачеството в атомната енергетика (NELA), двупартийно проектопредложение, което има за цел да форсира развиването на съвременни нуклеарни технологии и да възвърне водачеството на Съединени американски щати в атомната енергетика, беше показан още веднъж в Сената на Съединени американски щати. Това стана на 27 март от група от 15 сенатори, водена от Лиза Мурковски от Аляска, написа world-nuclear-news.org.

„ Двупартийна група от водачи в Сената на Съединени американски щати внесе Закона за водачеството на атомната сила, който залага упорит проект за ускорение на развиването на съвременни технологии за атомни реактори “, написа Бил Гейтс - технолог, бизнес водач и човеколюбец, разяснявайки в Туитър известието на сенатор Мурковски.

„ Не мога да не подчертая какъв брой значимо е това. За да се предотвратят най-тежките последствия от изменението на климата, би трябвало да реализираме съвсем нулеви излъчвания на въглероден диоксид в промишленостите, които ги провокират - селско стопанство, енергетика, превоз, строителство - като развиваме нововъведения и използваме възобновими енергийни източници с ниска цена “, написа Гейтс. Според него атомната сила е една от тези решаващи технологии, тъй като е единственият безвъглероден изчерпателен енергиен източник, наличен 24 часа в денонощието.

„ Развълнуван съм, че сенатори и от двете страни са се обединили, с цел да поддържат развиването на високотехнологична атомна енергетика “, заключи той.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР