Законът за горивата, чието влизане в сила бе отложено със

...
Законът за горивата, чието влизане в сила бе отложено със
Коментари Харесай

Законът за горивата може да влезе в сила по-рано от юли, ако спорещите страни постигнат съгласие


Законът за горивата, чието влизане в действие бе отсрочено със период от половин година, т.е. от месец юли е допустимо да влезе в действие и по-рано, при положение, че всички спорещи страни по него реализиран единодушие.

Това стана ясно след среща в Министерския съвет при премиера. Министър-председателят Бойко Борисов организира през днешния ден среща с представители на Българската петролна и газова асоциация в Министерския съвет, на която бяха разисквани измененията в Закона за горивата.

След диалози министърът на стопанската система Емил Караниколов изясни, че от асоциацията (БПГА) към този момент е извършена среща с минния и строителния отрасъл и има реализирано единодушие по промени в закона. Предстои среща сред министъра с Асоциацията на дребните търговци на горива. „ Отмяната на закона или влизането му в действие ще е решение на Народното събрания. Вече се води разговор сред страните “, сподели Караниколов и добави, че „ Вчера има импортирани в Народното събрание текстове с настояванията на Асоциацията на дребните търговци. Затова ще направя среща с тях и в случай че те смятат, че това покрива и техните претенции, това значи, че постигнахме баланс по закона “, изясни Караниколов.

Радко Стаменов от БПГА сподели, че отлагането на закона не носи нищо положително за бизнеса, държавното управление и обществото.

„ Интересът на държавното управление и на обществото е всеки да си заплаща налозите, акцизите и Данък добавена стойност. Нашият интерес е да работим и да доставяме добавена стойност на обществото, на държавното управление и на нашите клиенти. За нас дребни и огромни няма, има закон, който би трябвало да се съблюдава. Противопоставянето на дребни и огромни за мен е изцяло измислено и манипулативно “, добави той.

Влизането в действие на поправките в законопроекта бяха отсрочени с 6 месеца, а наредбата за закона да е подготвена на 1 август, взеха решение през вчерашния ден депутатите с приемането на измененията в Закона за горивата на първо четене.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР