Законът не се спазва в България, това е лицемерие, това

...
Законът не се спазва в България, това е лицемерие, това
Коментари Харесай

Симеонов за пушенето: Законът в България не се спазва, това е лицемерие

Законът не се съблюдава в България, това е двуличие, това е лицемерие, пуши се на всички места. Това разяснява пред Българска национална телевизия вицепремиерът Валери Симеонов.
" Засилили сме глобите, само че когато един закон е лишен от основа и причинно-следствена взаимозависимост и основателност - той не се съблюдава ", добави той.
" Аз съм непушач и НФСБ сме предложили един закон, в който непушачите да имат опцията да бъдат в помещение, където не се пуши, да им мирише на цигари ", акцентира той. " Сега на всички места е царството на тютюнопушенето ", разяснява Симеонов.
Той изясни, че не познава човек, който да е затворил заведението си, тъй като е трябвало да забрани пушенето, само че познава хора, които се " движат на ръба на банкрута " тъкмо поради това - че съблюдават закона, а " техните съседи " не го съблюдават. По думите му в това отношение София е легендарен образец.
" На доста места в София се пуши, в доста скъпи заведения има обособени зали за пушачи. Баламите съблюдават закона, търпят загуби поради това, а тези, които не го съблюдават, имат настойници от локалните общински контролни органи или пък РЗИ-та, които са открили трайни топли финансови взаимоотношения - тях не ги закачат ", добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР