Законът, който ще направи задължителни ваксинациите срещу Covid-19 в Германия,

...
Законът, който ще направи задължителни ваксинациите срещу Covid-19 в Германия,
Коментари Харесай

Олаф Шолц призова за опростен закон за задължителна Covid ваксинация в Германия



Законът, който ще направи наложителни имунизациите против Covid-19 в Германия, би трябвало да бъде допустимо най-опростен, съобщи в сряда канцлерът на страната Олаф Шолц.

Законът не би трябвало да навлиза в детайлности и да разисква детайлностите на законодателството " до последното му отклонение ", добави той по време на речта си пред Бундестага.

В същото време Шолц насочи мощен апел към германците да се имунизират против Covid-19, заявявайки, че в случай че не го създадат, излага на риск другите, до момента в който немската страна се бори с бързо разпространяващия се вид Омикрон.

Говорейки пред Народното събрание в сряда, Шолц удостовери поддръжката си за това, че Covid имунизациите би трябвало да бъдат наложителни за всички възрастни, като сподели, че мярката е нужна, с цел да се подсигурява, че здравните услуги няма да бъдат претрупани.

" Няма решения, които да се вземат единствено за вас и по тази причина мандатът за ваксина е верният път “, сподели Шолц в Бундестага, като речта му бе прекратена за малко от митинг против пандемичните ограничения от страна на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ".

В момента Германия изпитва сходен скок на инфекциите с коронавирусния вид Омикрон, какъвто се следи в страни като Франция, Англия и Ирландия.

" Фактът, че можете да болестите някого, има последици за цялата ни страна, за нашите другари и съседи “, уточни канцлерът. " Фактът, че в Германия не са толкоз доста хора, които са имунизирани, колкото се надявахме първоначално, също има последици ", добави той.

През последното денонощие в Германия бяха регистрирани рекордните 80 430 нови случая на Covid-19, съгласно последните данни на Института за публично здраве " Роберт Кох ". Седемдневното равнище на заболеваемост на 100 000 души пък се увеличи още веднъж над 400, доближавайки се до най-високата стойност от началото на пандемията от 452, реализирана в края на ноември 2021 година

Въпреки възходящите инфекции, има по-малко неотложност да се постановат строги локдауни на фона на необятно публикуваната имунизация и признаци, че Омикронът предизвиква по-леки признаци от по-ранните разновидности на ковид. Броят на пациентите с Covid-19 в немските интензивни заведения непрестанно понижава от седмици, облекчавайки натиска върху лечебните заведения.
Повече от 72% от популацията на Германия е изцяло имунизирано с две дози, а над 44% са получили бустерна ваксина, съгласно последните данни на Института " Роберт Кох ".

За да лимитират разпространяването на болестта, Шолц и районните водачи се споразумяха през предходната седмица за по-строги правила за достъп до заведения за хранене и кафенета, добавяйки рестрикции, които лимитират неимунизираните хора да посещават магазини и театри, които не са от първа нужда. Има и ограничавания за размера на обществените събирания, които важат за всички жители.

Първоначално държавните чиновници споделиха, че мандатът за ваксина може да влезе в действие до месец март, само че графикът се отклонява на фона на политически разногласия, в това число в границите на ръководещата коалиция, както и поради правни затруднения. Очаква се Бундестагът да стартира разискването на това законодателството през идващите седмици, а Шолц сподели, че персонално ще пропагандира за банален закон за наложителна Covid имунизация.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР