Заключителното комюнике, прието от лидерите на страните от Г-7 на

...
Заключителното комюнике, прието от лидерите на страните от Г-7 на
Коментари Харесай

Лавров: Решенията на лидерите на Г-7 са насочени към сдържане на Русия и Китай

Заключителното официално съобщение, признато от водачите на страните от Г-7 на срещата на върха в Хирошима, преследва задачата за " двойно въздържане " на Русия и Китай, сподели съветският външен министър Сергей Лавров, говорейки на XXXI Асамблея на Съвета по външна и отбранителна политика (СВОП) на Русия, оповестяват Би Би Си и ТАСС.

" Вижте решенията, които се разискват и одобряват през днешния ден в Хирошима на срещата на Г-7 и които са ориентирани към двойно въздържане на Русия и Китайската национална република ", сподели той.

Лавров означи, че западният път във типа, в който той се развиваше във външната политика на Руската федерация до неотдавна, " се е изчерпал изцяло " и Русия е навлязла " във фаза на остра борба с нападателния блок, формиран от Съединени американски щати, Европейския съюз и Северноатлантическия алианс ". " Задачата е сложена гласно и намерено - да бъде победена Русия на бойното поле, само че не да се спре до такава степен, а да бъде отстранена като геополитически съперник, и според мен, и всяка друга страна, която претендира за някакво без значение място в международната организация. ще бъде и угнетяване на съперник ", сподели още министърът.

Ръководителят на съветската дипломация обърна внимание и на обстоятелството, че експертната общественост на западните страни към този момент намерено разисква получената поръчка за създаване на сюжети за разчленяване на Руската федерация, " и не се крие, че съществуването на Русия като самостоятелна център е несъответстващ с постигането на задачата за световно владичество на Запада "

Малко по-рано, в коридорите на същата среща, заместникът на Лавров Александър Грушко също коментира решението за прекачване на изтребители F-16 на Украйна, като сподели, че западните страни " не престават да следват пътя на ескалация на спора ".

" В ход е придвижване по по този начин наречената стълба на ескалация. И ние виждаме, че западните страни към момента се придържат към сюжета на ескалация. Това е обвързвано с големи опасности за самите тях. Във всеки случай това ще бъде взето поради във всички наши проекти и ние разполагаме с всички нужни средства за реализиране на задачите си ", сподели Грушко, представен от ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР