Заключението на САЩ относно антидъмпинговото разследване по отношение на внесеното

...
Заключението на САЩ относно антидъмпинговото разследване по отношение на внесеното
Коментари Харесай

Китай призова САЩ да спазват правилата на СТО при антидъмпингови разследвания

Заключението на Съединени американски щати по отношение на антидъмпинговото следствие във връзка с импортираното от Китай алуминиево фолио е „ съществено изкривяване " на действителната обстановка, обявиха от китайското комерсиално министерство във вторник.

От Министерството на търговията направиха това заявление в отговор на американското решение по отношение на статута на Китай като страна с непазарна стопанска система и започването на антидъмпингово следствие против вноса на китайско алуминиево фолио по методологията с страна аналог.

Съединени американски щати подцениха китайските достижения в построяването на пазарна стопанска система и заключението е съществено изкривяване на действителната обстановка, споделиха от Министерството на търговията в онлайн изказване. От началото на промените и отварянето Китай сътвори и усъвършенства социалистическата пазарна стопанска система, което бе необятно прието от интернационалната общественост. Китай приканва Съединени американски щати да съблюдават всестранно интернационалните си отговорности и да подхващат ограничения за коригирането на неправилните практики, до момента в който Китай от своя страна ще предприеме ограничения за отбрана на законните права на китайските компании, се споделя още в изказването.

Според условията на Световната комерсиална организация, антидъмпинговите следствия против вноса от Китай с методологията с аналогична страна са прекъснати на 11 декември 2016 година Методът пресмята цената на продуктите от така наречен „ непазарни стопански системи " въз основа на цените и разноските в трета страна с пазарна стопанска система (т.нар. страна аналог). Концепцията „ страна с непазарна стопанска система " не съществува в разпоредбите на Световната комерсиална организация.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР