Закъсняхме с 6 месеца да си зададем въпроса - хлябът

...
Закъсняхме с 6 месеца да си зададем въпроса - хлябът
Коментари Харесай

Бизнесът обяви, че няма да издържи второ затваряне


Закъсняхме с 6 месеца да си зададем въпроса - хлябът или здравето на хората. Трябва да имаш гений, с цел да направиш баланс сред двете - да се избави стопанската система и живота на хората.

Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия ръководителят на БСК Радосвет Радев във връзка предлагането на здравния министър за цялостно затваряне на страната.

" Икономиката изрично не може да издържи при наново затваряне. Веднага ще дам образец. Известна и реномирана компания за конфекция загуби над 70% от пазарите си, тъй като към този момент 9 месеца хората си стоят по пижами у дома и работят. Никой не си купува костюми и вратовръзки. Това не важи единствено този тип бизнес, а за всички. Държавната машина се отнесе ехидно и разгласи - тези ще се оправят сами. Бяха направени доста ненужни неща, които не поддържаха действително бизнеса и бизнесмените. Говоря основно за мярката 60/40. Само 8% от българските компании са се възползвали от нея. Ние още март сме създали предложение да има и стопански щаб с изключение на медицински. Никой не ни чу. Трябваше да има ликвидна поддръжка на българските компании ", разгласи той.

" В момента българският бизнес е на последно място по напредък и по поддръжка от страна на страната. На българските бизнесмени са предоставени единствено 225 млн. лв.. Мерките в България са пример за администрация. Ако искаш да окажеш помощ на бизнеса, би трябвало да действаш с опростени, радикални и директни механизми, които да доближат оптимално бързо до бизнесмените. Модерна България съумя да бюрократизира бизнеса. Бюджетът за идната година е бюджет на синдикатите. В него няма нищо предприемаческо и ориентирано към бизнеса. В българския парламент няма нито един представител на бизнеса. В момента има съвпадане на три типа рецесии - политическа, икономическа и здравна. Към тях стартира да се прибавя и още една - рецесията на менталноста. Хората стартират да не устоят душевен и убиват децата си ", сподели още Радосвет Радев.

Източник: Епицентър.бг

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР