Закъсалият бизнес на одиозния кандидат-кмет на Варна Благомир Коцев изведнъж

...
Закъсалият бизнес на одиозния кандидат-кмет на Варна Благомир Коцев изведнъж
Коментари Харесай

Narod.bg до Борислав Сарафов: Затъналият бизнес на Благомир Коцев дръпва рязко след влизането му във властта като губернатор

Закъсалият бизнес на одиозния кандидат-кмет на Варна Благомир Коцев внезапно инкасирал стотици хиляди лв. облага по времето, в което той влиза във властта като регионален шеф, което е работа на прокуратурата на Борислав Сарафов да разнищи по какъв начин и за какво. В морската столица вървят залози дали високият пост е донесъл коренната смяна или фактът, че Коцев към този момент не е в ръководството на компаниите си и не може да ги влачи обратно, заяви източник на Narod.bg от общинската администрация.

Елементарна инспекция в Агенцията по вписвания, в която всички фирмаджии са длъжни да заявяват годишен доклад на бизнеса си, демонстрира следното:

през 2021 година компаниите на Коцеви, на част от които актуалният претендент за кмет на Варна от ПП-ДБ е шеф, натрупват общо 58 000 лева загуби.

През 2022 година, в по-голямата част от която Благомир Коцев е регионален шеф на Варна, бизнесът натрупва 312 000 лева облага.

Кой от двата обстоятелството е надвил за триумфа на Благомир Коцев, който без право заемаше длъжността регионален шеф и нямаше право да я упражнява в цялост поради задълженията на компаниите си, не е значимо. Той най-вероятно се дължи на вероятни злоупотреби с власт – закононарушение по работа или ръководство на компаниите от доста по-компетентни борчлията.

Реклама

Факт е, че и до през днешния ден Благомир Коцев не е дал доклад какъв брой пари събра в помощ на украинските бежанци и в чий джоб отидоха, какъв брой гориво зареди за превозването на чужденците и каква част от тях отпътува в частни резервоари, макар че това бе изисквано публично от депутати и медии.

Добър управител ли е Благомир Коцев, откакто без него компаниите му от губещи стават печеливши? И в реалност от какво е стимулиран да се кандидатира за кмет – поради властта, която би му помогнала на бизнеса му като в регионална администрация или от някакъв публичен интерес, питат източниците на Narod.bg.

Само да напомним, че момчето, хранено със златна лъжичка, скоро няма да стане регионален шеф, няма да може да назначи готвачката от фамилния комплекс „ Хоризонт “ за основен счетоводител в регионална администрация, нито охранителите си за държавни чиновници.

И да стане, ще е за няколко месеца, както и предния път. Като кмет, обаче, длъжникът на милиони ще разполага общинския бюджет и тогава Бог да ни е на помощ. За това залогът е ва банк, а варненци ще решат дали си заслужава да му поверят ръководството на морската столица при тази проява на несръчност.

Дотук е несъмнено, че Благомир Коцев добре менажира държавните пари за реклама на частния си бизнес. Малко евентуално е в демократична страна служител на неговия пост да употребява пари от регионална администрация, с цел да разпространява частния си комплекс „ Хоризонт “ като образец какъв добър собственик е. Да е безнаказан за това и да има планове по същия сполучлив за себе си метод да менажира и парите на варненци.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР