Закачливо предложение, което ще врене много настроение на трапезата виНеобходими

...
Закачливо предложение, което ще врене много настроение на трапезата виНеобходими
Коментари Харесай

Таралежчета от кайма

Закачливо предложение, което ще врене доста въодушевление на трапезата ви

Необходими Продукти

● кайма - 1 кг
● черен пипер - щипка за усет
● черен пипер - за очички /на зърна/
● чубрица - щипка за усет
● яйца - 4 - 5 бр.
● фиде - колкото е нужна за фидете
● гъби - за декорация
● кисели краставички - за декорация
● домати - дребни за декорация
● магданоз - за декорация

Начин на подготвяне

Като за начало овкусяваме каймата с черен пипер, чубричка и да не забравим да я осолим с щипка сол. Сваряваме яйцата. Разделяме каймата на обособени топчета.

След това разделяме яйцата на две /може и цели, в случай че са по-малки/. Оформяме топчето кайма към яйцето под формата на таралеж, като оформим добре муцунката.

Поставяме фидето, което авансово сме го начупили на дребно, за бодлички на таралежчето. За очички слагаме две зрънца черен пипер.

И по този начин до момента в който оформим всички топчета. Поставяме ги в тавичка и ги печем във фурната, добре загрята фурна, към 200 градуса. Пекат се за към 15-20 мин.

След като ги изкараме от фурната можем да им разрежем муцунката и да сложим в нея каквото имаме в хладилника - късче киселa краставичка, морков или нещо друго по избор. на гърба на таралежчето можем да сложим гъбка.

Когато всичко е готово и гостите са към този момент пристигнали, можем да го поокрасим като го сложим в чинийка със зелена салата, може и зеле, което да играе ролята на тревичка.

Също по този начин там може и да се сложат някоя друга гъбка пред таралежчето, морковче, магданозче, доматче, /за цветенце/ всичко е до предпочитание и до вашето въображение, и естествено сезонът. Сервираме го с моооого обич. Да ви е сладко.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР