Захарният сироп е най-често използваната съставка за сиропиране или подслаждане

...
Захарният сироп е най-често използваната съставка за сиропиране или подслаждане
Коментари Харесай

Как се прави захарен сироп - ръководство за начинаещи

Захарният сироп е най-често употребяваната съставна част за сиропиране или подслаждане на реванета, саралии, сладкиши, торти или други десерти. Това е по този начин, тъй като не лишава доста време за изработката му, не изискава някакво особено внимание и грижи, може да се употребява за сиропиране на най-различни десерти и не съдържа доста съставни елементи, което го прави елементарен за подготвяне.

По своята същина думата " сироп " идва от френски език и значи съсредоточена захар или примес от разнообразни въглехидрати във вода.

Съдържанието на захар в сиропа нормално е от 40% до 80 %.

Той съставлява транспарантна или леко жълтеникава течност, която може да придобие ванилов мирис, в случай че при приготвянето му добавите ванилия на прахуляк или ванилова есенция.

Интересното за този тип сироп е, че с изключение на в сладкарството се употребява и в други области. Сред тези области на приложение са медицината (за възстановяване на усета на разнообразни лекарства и лекарства), в производството на безалкохолни питиета, при изработката на компоти.

Захарният сироп можем да си купим от магазина или да си създадем сами вкъщи. Ето и по какъв начин да си го приготвим:

 Как се прави захарен сироп - управление за начинаещи

Примерни артикули, които ще са ни нужни:

1. Вода - 3 ч.ч.

2. Захар - 2 ч.ч.

3. Аромат по избор - ванилия, лимон, вино (бяло или розе), коняк, ром, кафе

Начин на подготвяне:

В задоволително огромна тенджера се изсипват захарта и водата. Съотношението вода-захар постоянно би трябвало да е 3:2. Горепосочените пропорции са примерни, тъй като за другите предписания са нужни разнообразни ограничения и количества. Оставете захарта да се разтопи във водата и оставете за малко на котлона. По предпочитание и съобразявайки се с рецептата за десерта, който сте решили да извършите, можете да прибавите някои от горепосочените артикули, с цел да ароматизирате захарния сироп.

ВАЖНО! Когато решите да сиропирате, не забравяйте, че е добре най-малко едната от двете съставки да е студена - или блатът, или сиропът, с цел да предотвратим блатът да се трансформира в каша. В най-хубавият случай и двете съставки би трябвало да са изстинали, с цел да не се получават кулинарни гафове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР