Загубите за застрахователния и презастрахователния пазар след наскорошния колапс на

...
Загубите за застрахователния и презастрахователния пазар след наскорошния колапс на
Коментари Харесай

Загубите за застрахователите от сринатия мост в Генуа възлизат са над 600 млн евро

Загубите за застрахователния и презастрахователния пазар след наскорошния колапс на магистралния мост „ Моранди “ в Генуа, Италия възлизат на 600 млн. евро., оповестява www.artemis.bm.

Мостът в Генуа представляваше един от главните направления, свързващи града с автомагистрала А10 и основния път към южна Франция. Част от моста се срина предишния вторник пo време когато регионът беше ударен от извънредно доста превалявания. До сегашния миг повода за колапса е незнайна.

Анализатори са показали оценка на евентуалното влияние върху застрахователния и презастрахователния пазар, като показват, че предстоящата загуба за промишлеността ще бъде сред 400 и 600 млн. евро. Swiss Re, чийто корпоративен отдел е водещия осигурител на моста " Моранди " може да понесе загуби от над 70 млн. евро, докатоAllianz се чака да се сблъска с такива от 50 млн. евро

Предстои да бъдат разкрити имената и на други огромни европейски застрахователи и презастрахователи, само че за момента не е ясно дали това събитие ще се отрази на капиталовите пазари.

Анализаторите още разясняват, че застрахователната загуба значително ще бъде породена освен от материалните вреди, само че от спирането на активността на оператора на тол таксите и застрахователната експозиция, предоставяща покритие по застраховката за автомобилистите и застраховка " Живот ". Очаква се да има и в допълнение искане за спиране на работата на железопътната линия, преминаваща под разрушената част.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР