Загубилият на балотажа на местните избори в София кандидат -

...
Загубилият на балотажа на местните избори в София кандидат -
Коментари Харесай

Ваня Григорова обжалва изборите и иска спиране на решението за избран кмет

Загубилият на балотажа на локалните избори в София претендент - Ваня Григорова, апелира в Административния  съд София - град  резултатите от вота в неделя, заяви БНР. 

 

Освен от нея, жалбата е подписана и от Иван Таков, в качеството му на ръководител на Българска социалистическа партия - София и представляващ локалната коалция „ Българска социалистическа партия за България “ и е против решението на Столичната изборна комисия, с което за кмет на София беше разгласен Васил Терзиев - претендентът на коалиция " Продължаваме Промяната - Демократична България - Спаси София ". Изрично е направено искане и за прекъсване на предварителното осъществяване на решението.

 

От Върховния административен съд оповестиха, че жалбата е изпратена на Столичната изборна комисия за неотложно комплектоване с административната кореспонденция. След постъпване на преписката неотложно ще бъде формирано дело и на инцидентен принцип ще бъде определен арбитър - докладчик. Искането за прекъсване на предварителното осъществяване на решението, с което Васил Терзиев беше разгласен за кмет на София, ще бъде прегледано неотложно след образуването на делото, прецизират от съда.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР