Загрижени за сигурността си заради военния конфликт между Русия и

...
Загрижени за сигурността си заради военния конфликт между Русия и
Коментари Харесай

Италианците се затичаха да купуват бункери, струват до 90 хил. евро

Загрижени за сигурността си поради военния спор сред Русия и Украйна, от ден на ден италианци купуват бункери за къщите си. Търсенето на противоракетни скривалища е повишено неведнъж напоследък. Те могат да пазят и от бактериологично и химично замърсяване.

“Това е неоправдана нервност ”, споделя пред италианските медии Джулио Кавикиоли, притежател на компания от град Мантуа, по отношение на основаването на бункери и скривалища. Според него те  може да костват сред 50 хиляди и 90 хиляди евро. Една стая от този вид заема към 35 кв. м и може да побере до 5-6  души за интервал от 15 до 30 дни според от количеството ресурси и филтри, с които разполага. Един бункер под къщата нормално разполага с бетонни стени от 30 см, до момента в който тези за военните скривалища доближават и метър. Бункерът има и вентилационна система против атомна детонация, цистерни за вода, всяка от които за 1000 литра, системи за радиовръзка с външния свят, спартанска баня, кревати с огнеупорни материали, особено лаково покритие за стените без органични съставки.
 
Отвън въздух влиза в скривалището само през филтрите. Благодарение на съществуването на електричество в бункера може да се готви,  да се пере с пералня, да се отоплява.

Реализирането на сходно укритие обаче не става бързо. Необходимо е приемането на позволения за построяването му и това може да отнеме най-малко 2 месеца. За самото създаване са нужни към 20-ина дни.

Бизнесменът твърди, че италианците реагират импулсивно на сегашната обстановка в Украйна и че желанията им да си построят бункери в къщите са в резултат на нервност, че войната може да стигне и до Апенините.

Фирмата на Кавикиоли е сътрудничела на НАТО и на италианската авиация и отдавна внася системи за построяването на структури за оптималната сигурност. Според Кавикиоли от началото на съветската инвазия той получава десетки позвънявания дневно от италианци, които желаят да си построят бункери под вилите или къщите. Те идват най-много от поданици на Централна и Северна Италия, които желаят да защитят фамилиите си. Става въпрос за хора с положително финансово състояние, само че не доста богати. Според предприемача най-благосъстоятелните хора разчитат най-вече на частни хеликоптери и самолети, с които имат желание да избягат при положение на потребност.

Бункерите, които се основават от компанията на италианеца, се построяват по швейцарски модел. В Швейцария съществува федерален закон за системите за гражданска защита от 1963 година, който прави наложително реализирането на бункер навътре в всяка постройка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР