Загреб. Протестиращи в Загреб срещу ограниченията, въведени във връзка с

...
Загреб. Протестиращи в Загреб срещу ограниченията, въведени във връзка с
Коментари Харесай

Index.hr : Полицията осуети опит на протестиращи срещу ограниченията за COVID-19 да влязат в HRT: „Светът се управлява от Бил Гейтс и соросоидите“

Загреб. Протестиращи в Загреб против рестриктивните мерки, въведени по отношение на COVID-19, се пробваха да обхванат в постройката на държавната медия HRT и скандираха лозунги като „ Светът се ръководи от Бил Гейтс и соросоидите “ и „ имунизациите са отрова “, предава хърватският новинарски портал Index.hr .

Протестът, който стартира от две местоположения, приключи на централния площад „ Бан Йелачич “, а част от протестиращите по-късно се насочиха към постройката на публичната телевизия HRT. Там те бяха посрещнати от полицията, която блокира входа към постройката. Пред HRT участниците в митинга обиждаха публицистите и настояха да беседват с шефа на медията, а митингът им да бъде излъчен в програмата на малкия екран.

Недоволни от това по какъв начин националната телевизия отразява дейностите им, протестиращите викаха пред централата: „ Искаме избори “, „ Референдум и господство на народа “, „ Крадци “, „ Измамници “ и „ Божият закон е над всички други “.

Сред посланията, които протестиращите изпратиха на митинга против рестриктивните мерки за ковид, бяха, че „ това не е ваксина, а отрова “ и че „ Бил Гейтс и соросоидите ръководят света “.

По-рано, както оповестиха хърватските медии, протестиращите показаха недоволството си от медиите, като нападнаха кореспондент на телевизия RTL. Преди да бъде включен онлайн в програмата, журналистът Горан Лактович получи удар в ребрата, а по-късно и два шамара.

По данни на медията в митинга, който не е бил позволен от управляващите, са взели участие към 15 000 души.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР