Загреб. Президентът на Хърватия Колинда Грабар-Китарович, която миналата година засенчи

...
Загреб. Президентът на Хърватия Колинда Грабар-Китарович, която миналата година засенчи
Коментари Харесай

Sport1 : Колинда заговори за футбол – и шокира цяла Хърватия

Загреб. Президентът на Хърватия Колинда Грабар-Китарович, която предходната година засенчи неведнъж звезди на футбола като Лука Модрич и Иван Ракитич, заприказва на спортна тематика, а мненията й шокираха цялата страна, отбелязва в редакцията на профилирания македонски портал Sport1 .
Грабар-Китарович напомни за годините, в които е била нормално младо момиче. Тя описа за своите футболни пристрастия, за визитите си на мачове, като акцентира, че в навечерието на разпадането на някогашна Югославия футболът в Хърватия е бил израз на национална принадлежност.
„ Футболът през 80-те години и по-рано не беше просто футбол, а израз на народност. Така и аз се радвах и за Хайдук, и за Динамо. Бих желала тази общественост – на юг и север - да работи още веднъж “, акцентира Колинда.
Думите й бяха задоволителни, с цел да разбуни пристрастеностите, тъй като нетърпимостта сред Хайдук (Сплит) и Динамо (Загреб) е толкоз огромна, че в редица случи конфликтите сред последователите на двата тима граничат с цялостна полуда, коменитира порталът.
И с цел да не остане Риека (Истрия) настрани, Колинда имаше и „ второ полувреме “ във футболните си мнения, като съобщи, че воденията от Дарко Велковски клуб е „ филиал “ на белградските Цървена звезда и Партизан.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР