Загреб. Премиерът на Република Хърватска Андрей Пленкович посети щанда на

...
Загреб. Премиерът на Република Хърватска Андрей Пленкович посети щанда на
Коментари Харесай

Премиерът на Република Хърватска Андрей Пленкович посети щанда на Благоевград по време на изложението в Загреб

Загреб. Премиерът на Република Хърватска Андрей Пленкович посети щанда на Благоевград по време на ревю в Загреб във връзка председателството на България на Съвета на Европейски Съюз. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Той прояви интерес, като персонално кметът доктор Атанас Камбитов му показа града. Събитието беше намерено от посланика на България в Р Хърватска Таня Димитрова, която обърна особено внимание на Благоевград в своето одобрение.
„ Ден на България ” в Загреб събра щандове, представящи градове от България и Хърватска. Материалите, с които се презентира Благоевград привлякоха интереса на туристи от разнообразни краища на света. Вниманието на стотици поданици и посетители на Загреб бе мощно привлечено от отбор „ Пирин ” и Биг-бенд Благоевград.
Бурните овации върнаха благоевградския отбор няколко следващи пъти на сцената. Кметът доктор Атанас Камбитов получи специфични поздравления от публични лица, както и посетители на Загреб за метода, по който развива Благоевград и резервира неговата културна еднаквост. Официални посетители на събитието бяха ръководителят на председателството на Европейска комисия в Загреб Бранко Баричевич, ръководителят на председателството на Екологичен потенциал в Загреб Виолета Станичич, външният министър, доктор Мате Гранич - консултант на президента, ръководителят на офиса на Европейска комисия и ръководителят на офиса на Екологичен потенциал, зам.-кметът по просвета и филантропични действия на Община Благоевград Христина Шопова, ръководителят на Общинския съвет Радсолав Тасков и шефът на Дирекция „ Правно-нормативно обслужване и човешки запаси ” Атнония Методиева.
Събитието съставлява част от програмата на Посолството на република България в Загреб. То е проведено взаимно с представителствата на Европейска комисия и Екологичен потенциал в Република Хърватска.
Финалът беше подложен от Биг-бенд Блгоевград с осъществявания на гласовитата солистка Христина Палева. В сърцето на Загреб всички се хванаха на българско хоро.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР