Заговор за отвличане на дете е бил подготвян в португалски

...
Заговор за отвличане на дете е бил подготвян в португалски
Коментари Харесай

Добре подготвен план ли се оказа изчезването на Мади Маккан? Ключов свидетел наруши мълчанието си

Заговор за похищение на дете е бил подготвян в португалски ваканционен курорт Прая да Луз седмица преди Мади Маккан да изчезне там, оповестиха от Sky News.

Емигрантът Кен Ралфс съобщи, че Кристиан Б., който е обвинен в отвличането на Маделин, се опитал да вербува техен общ другар да помогне за намирането на дете, което да продаде на бездетна двойка.

Ралфс, някогашен участник в политически акции в Обединеното кралство, сподели, че Кристиан е направил предлагането на мъжа, който бил без пари и живеел на палатка в отдалечена част на крайбрежието на Алгарве.

Plot to kidnap child hatched a week before Madeleine McCann disappeared
— Sky News (@SkyNews)
59-годишният Ралфс съобщи: " Една вечер седяхме към огъня, изпихме няколко бири и в ранните утринни часове моят другар стартира да плаче. Попитах го какво става и в последна сметка той ми призна, че се е забъркал с Кристиан, с цел да открадне дете от Прая да Луз за богато семейство. "

Ралфс, Кристиан и техният общ другар, чужденец, който не е назван по правни аргументи, са били част от номадска, бохемска общественост, живееща - по разнообразни аргументи - отвън мрежата в изолирани места в Югозападна Португалия.

" Кристиан знаеше, че индивидът е уязвим и искаше да пътува в чужбина, само че не можеше да замине, тъй като не можеше да си разреши самолетните билети. "

Ралфс сподели, че е споделил на приятеля си да не се замесва в заговора и му е предложил да му помогне финансово, когато се върне от пътуването, което му следва да направи до Обединеното кралство.

" Казах му, че не може да се замесва в похищение на човек за откуп, това е неуместно, тогава той ми сподели - " Не, не е по този начин ". Кристиан имаше клиенти, немска двойка, която не можеше да има деца ".

Седмица по-късно Ралфс се завръща от Обединеното кралство, когато научава новината, че 3-годишната Маделин е изчезнала безследно от наетия от фамилията ѝ ваканционен апартамент.

German Madeleine McCann suspect 'tried to recruit man to kidnap child' in Portugal a week before she vanished
— LBC (@LBC)
Той описа, че в границите на три часа е карал от вкъщи си до полицейския сектор в Уоркингтън, Къмбрия, и е съобщил какво знае.

При завръщането си в Алгарве той отишъл в локалния полицейски сектор и повторил описа си, само че му споделили, че португалските детективи не знаят нищо за това.

По-късно той открил, че приятелят му е липсващ, палатката му е изгоряла, а от Кристиан Б. няма и диря. Никога повече не видял нито един от двамата.

Ралфс прибавя: " От локалната полиция ме попитаха: " Направихте ли изказване пред английската полиция "? Отговорих: " Да ", а те споделиха: " Добре, не се тормозете, вървете си у дома. Ако им се наложи да се свържат с вас, ще го създадат ". И несъмнено, през годините никой не се свърза с мен ".

През 2020 година, когато Кристиан Б. е обществено разпознат като обвинения за изгубването на Маделин, Ралфс го разпознава на фотосите в медиите и още веднъж се свързва с полицията.

Кен Ралфс е разпитан от португалските детективи, въпреки че към момента не знае каква роля са изиграли неговите показания в следствието.

Той сподели: " Те ми споделиха, че някой се е свързал с моя другар в чужбина и той е отрекъл да ме познава, само че аз имам дузина очевидци, които ще кажат, че той лъже. Предполагам, че той просто не е желал да бъде разпитван от полицията " .

SNEAK PEEK: A new witness breaks his silence about the disappearance of Madeleine McCann. SUNDAY on, could this be the breakthrough the world has been waiting for?
— 60 Minutes Australia (@60Mins)
Кристиан Б., който не може да бъде изцяло разпознат според немските закони за отбрана на персоналните данни, към момента е обвинен за убийството на Маделин, само че не му е повдигнато обвиняване. Той отхвърля да е забъркан в изгубването ѝ.

В момента излежава седемгодишна присъда в немски затвор за обезчестяване на стара американка, което е направил в Прая да Луз през 2005 година

Ралфс съобщи, че е познавал Кристиан в месеците преди изгубването на Маделин, защото двамата са паркирали караваните си на плажа Баранко в края на дълъг, скалист път.

" Обикновено той паркираше надалеч от морето, в храстите, където беше прикрит и можеше да продава опиати, с което беше прочут. "

" Спомням си го ясно, беше приветлив, говореше доста добър британски и беше вежлив, въпреки и не изключително отзивчив. Беше малко отшелник. ", прибавя Ралфс.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР