Загадката на Sofia24.bg на 14 юни е свързана с един

...
Загадката на Sofia24.bg на 14 юни е свързана с един
Коментари Харесай

Легендарен спортист и потомък на Алеко Константинов има повод да почерпи днес

Загадката на Sofia24.bg на 14 юни е обвързвана с един от най-успешните и обичани волейболисти у нас. Той дълго време бе капитан на националите ни тим по волейбол. Печели премията " Мъж на годината 2008 ". Роден е на 14 юни 1973 година и носи прякора на популярния си татко - Гибона. Брат му Юлиян е международна оперна звезда. Познахте ли го? Става въпрос за Пламен Константинов. 

Той е наследник на волейболните национали Георги Константинов – Гибона и Ева Дойчева и по-малък брат на известния оперен артист Юлиян Константинов. Шест години работи като треньор на Локомотив (Новосибирск), с който става първенец на Русия за сезон 2019/2020. Той към този момент е бил един път народен селекционер на България в интервала 2014-2018 година, като най-голямото му достижение с тима е четвърто място на Европейското състезание в София през 2015 година.

Бил е треньор още на Губерния (Нижни Новгород) с който през 2014 година печели сребърните медали в шампионата за купата на CEV. На Газпром-Югра (Сургут), както и на Зираатбанк, с който печели Купата на Турция през 2010 година и става вицешампион на страната през 2011 година.

Кариерата ме на волейболист е повече от сполучлива. Играе в Италия за отборите на Джоя дел Коле и в Габека. В Гърция пази цветовете на Арис (Солун), Олимпиакос, Орестиада, ПАОК (Солун), Ираклис (Солун). Пет пъти става първенец на страната с четири разнообразни тима. Шампион е и на Франция с Тур (2004), както и на България с Левски и Славия. Вицешампион е на Полша с Ястржебски Вигел и на Турция с Емланк банк. Избран е за волейболист №1 на България за 2006 година и е повторен притежател на званието " Най-добър волейболист на Гърция “.

С националния тим на България е бронзов медалист на Световното състезание през 2006 година в Япония, а година по-късно става трети в шампионата за Световната купа.

Тoй е потомък на писателя Алеко Константинов. Най-горд поради роднинството с създателя на " Бай Ганьо " бил дядо му Ангел Константинов, който постоянно разказвал на по-големия си внук Юлиан Константинов за Алеко. 

Любимите му артисти са Робърт де Ниро и Джулия Робъртс. Любимият му състезател е Роджър Федерер. Признава, че когато е бил дребен доста е обичал да прави модели на самолетчета.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР