Загадката на Sofia24.bg е свързана с един от най-известните певци

...
Загадката на Sofia24.bg е свързана с един от най-известните певци
Коментари Харесай

Той направи революция в музиката на XX век, а днес щеше да навърши 65 години

Загадката на Sofia24.bg е обвързвана с един от най-известните артисти в света. Той ще остане в историята с революцията, която направи в музиката на XX век. Обявеният за най-великия реализатор на всички времена си отиде от този свят на 25 юни 2009 година, а през днешния ден щеше да навърши 65 години. Познахте ли го? Това е Майкъл Джексън. Албумът му Thriller (1982) е продаден в над 110 милиона копия, което го прави най-продаваният музикален албум в историята. Държи връх в историята на музиката за най-вече извоювани в една година (1984) статуетки от премиите Грами – 8 на брой за албума си Thriller.

Въвежда в музикалната промишленост по този начин наречените short films – клипове истории, каквито са Thriller, Bad, Remember the Time, You Rock My World, Ghosts. Неговият характерен и изключително присъщ глас, както и маниерът му на танцуване и звукът като цяло, оказват мощно въздействие на доста модерни създатели. Години наред се разяснява смяната във физическия му образ, която най-много се дължи на заболяването му, която лишава меланина от кожата му. За нея научихме от това, което показа преди години в изявлението си с Опра Уинфри. Лекарите на Джексън разкрили, че той има витилиго – кожно заболяване, при което цветът на кожата се трансформира.

Много хора считат, че тази смяна е била поради това, че се е срамувал от естествения си цвят на кожата, само че след гибелта му аутопсията удостоверява, че той страдал от витилиго. Той е женен два пъти и има 3 деца – една щерка и двама сина. Той е включен в Рокендрол залата на славата два пъти. Вписан е и в книгата на международните върхове на Гинес поради общо 15-те награди " Грами “, които печели, както и поради фактът, че 17 пъти синглите му са под номер едно. Той умира на 25 юни 2009 година, след прекъсване на сърдечната му активност.

По-късно излиза наяве, че са му били предписани медикаментите пропофол и лоразепам. Личният му доктор е упрекнат и приет за отговорен за непредумишлено ликвидиране. Милиони фенове следят онлайн по малкия екран неговата възпоменателна гала. Любопитно е, че приживе той построява лунапарк в ранчото си Невърленд (кръстено на едноименното място от приказката за Питър Пан) в Калифорния.

Снима се с всички служители на реда по местата, които посещава. Става крал на едно малко селце в Африка. Характерна за него на сцената е лунната походка, която показана за първи път във кино лентата " Лунен странник “, а също по този начин и наклонът, прочут от същия филм. Способността му да се накланя под ъгъл, който е съвсем неосъществим за хората, се дължи на неговите обувки, противопоставящи се на гравитацията.

Той даже ги е патентовал, само че през 2005 година патентът изтича. Обувките имали особено проектирани прорези, с които могат да се прикрепят за сцената и да го държат на едно място до момента в който извършва емблематичната за него лунна походка.

В огромна част от клиповете си е облечен в псевдо-военно облекло. Винаги носи бялата диамантена ръкавица, както и бели чорапи и черни обувки. Видеоклипът " Billie Jean " е първият клип на негър актьор, излъчен по MTV. Майкъл Джексън е бил вегетарианец, обожавал да си похапва мексиканска храна.

Титлата " Краля на попа " му е дадена от актрисата Елизабет Тейлър през 1989 година, до момента в който тя му връчва премия. Има издадена книга с поеми, озаглавена " Dancing the dream ". Майкъл Джексън и Фреди Меркюри работят дружно през 80-те години, само че Меркюри приключва тяхното съдействие, тъй като ламата на Джексън е непрекъснат клиент в звукозаписното студио. Известно е, че Майкъл е буен фен на животните. Той има две лами - Луи и Лола, боа Масълс, овен (господин Тибс), питон Крашър, както и шимпанзе на име Бъбълс.

Майкъл Джексън е имал среща в Световния търговски център на 11 септември 2001 година, само че се успал и не отишъл. Така тойа съумява да избегне гибелта при атентатите, когато терористи разрушават двете кули близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк. Майкъл постоянно носи черна лента за ръка, с цел да припомня на хората за страданията на децата по света. През 2000 година той влиза в книгата на Гинес за най-вече благотворителни действия, направени от поп звезда. Певецът има восъчни фигури в пет музея на Мадам Тюсо по света. Само Елвис Пресли и Мадона имат повече.

Наред с Барби и Кен, компанията " Street Life “ пуска детска кукла с лика на Майкъл Джексън по негов дизайн. Тя излиза на европейския пазар през 1997 година и показва артиста, облечен по време на негово турне през 1991 година Компанията пуска и версия, която пее известния му шлагер " Black or White “, а по-късно и " Beat it “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР