Загадъчна фирма е омаяла общинските съветници във Враца, установи разследване

...
Загадъчна фирма е омаяла общинските съветници във Враца, установи разследване
Коментари Харесай

Само в BulNews! Загадъчна фирма омая общинския съвет във Враца, вижте кой стои зад схемата /доказателства/

Загадъчна компания е омаяла общинските съветници във Враца, откри следствие на организация BulNews.bg.
Дружество без движимо и недвижимо имущество, без офис, телефони и личен състав, съветва националните избраници, като за това им издава фактури. По гласувана от самите тях разпоредба, спомагателните пари, които всеки един получава месечно над заплатата си, са до 510 лв. и нормално за тях се дават разходни документи.
Агенция BulNews.bg подаде до община Враца заявление за достъп до социална информация, с което изиска данни от януари 2017 година до момента какъв брой общински съветници и от кои политически обединения са отчели спомагателните пари с фактури от „ Брюман Консулт “ ЕООД. И бомбата гръмна!
Оказа се, че това са създали 11 индивида от - забележете, всички партии и обединения. Сторили са го от Либерален алианс, Българска социалистическа партия, ГЕРБ, Реформаторски блок и коалиция „ Народен съюз “. Съвсем резонно поражда въпросът коя е тази компания, която съумява да съветва близо 1/3 от общинските съветници?
При усърдно изследване към сдружението смърди отдалече и е необичайно, че начетените национални избраници не са усетили неприятния аромат към него. До 13.03.2015 година притежател на компанията е бил регионалният ръководител на Движение за права и свободи за Врачанско Борислав Банчев-Сержанта. На тази дата той я продава против 2.00 лв. на своята секретарка Марина Мишева. Фирмата е записана в София с капитал от 2.00 лв., не е записана по Данък добавена стойност, само че необичайно за какво за преписка с Национална агенция за приходите е оставен домашния адрес на Банчев.
37-годишната нова собственичка работи от дълги години при него, а хората ги виждат дружно на открито по-често, в сравнение с с жена му Красимира, с която е във мним бракоразвод. Неофициално е известно, че Марина е приключила Датския лицей в Ботевград и никога не е известна като сериозен съветник, който може да окаже методична помощ на общинските съветници. Остава мистерия по какъв начин тогава съумява да задоволи високите условия на врачанските сенатори и те толкоз да са удовлетворени, че чак да си платят?!
Марина Мишева обаче не е инцидентен човек. На 15 август 2017 година тя е определена от Борко Банчев и неговата някогашна брачна половинка Красимира за ликвидатор на техните компании. Сержанта е поверил в способените й ръчички ориста на „ Пирар “ ЕООД, Красимира е избрала тя да заличи „ Дилайт “ ЕООД. На 12 септември същата година тези условия са вписани в Търговския указател.
Дори и за козичките на баба Дора е ясно, че зад нежната Марина се крие туловището на дългогодишния водач на Движение за права и свободи във Врачанско Борислав Банчев. Формално легален притежател на „ Брюман Консулт “ е дамата, само че в действителност решенията се взимат от нейния шеф.
Някак не ни се има вяра, толкоз осведомени хора като общинските съветници, да не знаят кой им издава фактурите за спомагателните пари, които усвояват от общинския бюджет. Продължава да е мистерия и по какъв начин са разкрили компанията, с цел да получат платената услуга, откакто тя няма офис, телефони и не се популяризира, а собственичката е известна единствено като ексклузивен хормонален регулатор на своя началник?
За приблизително интелигентния гласоподавател схемата е ясна и тази процедура да се оправдават спомагателните разноски на сенаторите не е от през вчерашния ден. Въпросът обаче, който напира да бъде заложен е: за какво в листата на участниците в схемата има играчи от ГЕРБ и Реформаторския блок?! Борислав Банчев е от гневните критици на кмета на Враца Калин Каменов и оспорва всяко решение, импортирано от ГЕРБ, и по тази причина е необичайно член на партията да взе участие в игрички с главния си политически зложелател. Ръководството на Реформаторския блок показва остра злост на национално равнище против Движение за права и свободи, само че във Враца неговите представители се съветват тъкмо с негов представител. Участието в схемата на сенатори от коалиция „ Народен съюз “ би трябвало да е от неумелост, а не от алчност или по други политически аргументи.
На процедура обаче остарелият състезател Борко Сержанта единствено с един финт е направил за смях своите сътрудници в общинския съвет, които непринудено наливат национални пари в „ Брюман Консулт “. То, че съвещания не е имало - не е имало, но нека да са останали задоволени от контакта със собственичката Марина…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР