Заедно те успяха! Успяха да скрепят титлата на Пловдив, като

...
Заедно те успяха! Успяха да скрепят титлата на Пловдив, като
Коментари Харесай

Хората, които прославиха Пловдив, през 2017 година

Заедно те съумяха! Успяха да скрепят купата на Пловдив, като град, притежаващ силата да основава изтъкнати експерти, създатели, упорити, съумели хора. Някои от тях способстваха името на града ни да кънти на няколко континента, други реализираха забележителни триумфи на националната сцена. Едно нещо обаче сплотява всички тях - поредни, целеустремени и борбени, съвсем Атлас - те носят напредъка и славата на раменете си. Служат за пътеводна звезда, въодушевяват и потвърждават, че всяко изпитание бива " наказвано " с възторженостти и самопризнание, написа " Трафикнюз ".

Ето ги хората, които случиха триумфа през 2017 година и накараха пловдивчани да се гордеят:



4 MAGIC - Елия Тодорова, Никол Канева, Валентина Никова и Елеонора Иванова - певици

Прекрасните девойки от 4Magic станаха спечелили в музикалния формат XFactor и завоюваха историческа купа, като първата група спечелила певческото риалити в България. Те събраха 54 % във финалното гласоподаване и победиха достойната си съперничка Йоана. На трето място остана Ева. Пловдивчанки влизат в историята като първата група, която влиза във финала и печели надпреварата!

Пловдивските тийнейджърки Елия, Никол, Валя и Елеонора започнаха с шеметно осъществяване на националната ария „ Вечеряй Радо “, с което омаяха журито и публиката.

Удивителната вокална естетика на 4-те девойки разпали страстите и в последното им осъществяване на песента на Адел " Set Fire to the Rain " и те справедливо сграбчиха огромната премия от 50 000 лв.. Също по този начин надарените девойки ще получат контракт със звукозаписна компания и ще вземат участие на концерт, проведен от MTV следващата година във Варна.



Соня Йончева - певица

Оперната прима със международна популярност изпраща една изключителна година. Талантливата пловдивчанка бе измежду номинираните за премия ГРАМИ дружно с сътрудниците си Томас Хамсън, Кристиане Карг и Лука Писарони за " Сватбата на Фигаро ". Соня блесна и на сцената на Парижката филхармония, Щатсоперата на Мюнхен, Метрополитен, Виенската Кonzerthaus, Ла Скала, оперния спектакъл в Баден-Баден, Залцбургския фестивал, Парижката опера, оперите в Цюрих и Филаделфия.

Йончева ще свети на сцената на Метрополитен и на 31 декември, когато ще дебютира в ролята на Тоска в едноименната опера на Пучини. През май 2016 година е отличена с медал „ Св. св. Кирил и Методий “ – първа степен.



Александър Секулов - стихотворец и драматург

Пловдивският стихотворец и драматург Александър Секулов завоюва влиятелната литературна премия „ Николай Кънчев “. Призът му бе връчен за стихосбирката „ Море на живите “, която към този момент получи и други значими оценки - премия „ Пловдив” за литература, „ Перото” на Националния център за книгата.

Александър Секулов е написал романите „ Гравьор на сънища “, „ Господ слиза в Атина “, „ Островът “, „ Скитникът и синовете “. Пиесата му „ Няма ток за електрическия стол “ завоюва премията " Аскеер " за драматургия. Автор е на поетични и есеистични книги и е основен драматург на Драматичен спектакъл Пловдив.

С „ Перото “ на Сашо Секулов писателското общество под тепетата записа извънредно мощна креативна година. Най-големите призове в литературата пристигнаха на пловдивски адрес посредством и на сътрудника му Недялко Славов и романа му „ Камбаната “.



Недялко Славов - публицист

Недялко Славов е носителят на тазгодишната национална премия „ Христо Г. Данов” 2017 за принос в книжовната просвета в раздела Българска художествена литература. Писателят завоюва наградата за романа си „ Камбаната”. Книгата се трансформира в една от най-титулуваните модерни български произведения и донесе още две огромни национална премия на създателя си - „ Хеликон " и „ Цветето на Хеликон “

Недялко Славов е притежател на доста национални награди за лирика и прозаичност, измежду които още Национална премия за лирика „ Иван Николов “ за сборника с поеми и стихотворения „ Мраморни години “, Национална премия за литература „ Христо Г. Данов “ за романите „ Фаустино “ и " Камбаната ", Награда „ Хеликон “ за нова българска художествена прозаичност за романите „ 432 херца “ и " Камбаната ", както и голям брой литературни номинации.



Елана Кристиано - бизнесдама

Безнесдамата от Пловдив и притежател на козметична компания Christian Of Roma стана същински рицар. С Постановление на Президента на Република Италия Серджо Матарела тя беше оповестена за Кавалер на Ордена " Звезда на Италия”. Високото звание се връчва на Елена Кристиано за заслугите й в развиването на връзките сред България и Италия.

„ Елена Кристиано е поредна в годините. Този медал й се връчва за упоритостта, с която развива компанията, обществената активност, която прави, за провеждането на годишния Италиански фестивал на хубостта и прическата и популяризирането на качеството на италианските артикули в България”, съобщи дипломат Стефано Балди.

Бизснесдамата Елена Кристиано развива една от най-успешните козметични компании у нас. Със своите 23 години история Christian Of Roma се трансформира в водач на продуктите за коса. Част от известните марки в компанията са италианските Alfaparf, Bes, Rolland, американският Sexy Hair, а от тази година и диамантът в короната – L’ANZA.



Радко Тодоров - проектант

С рекорден брой номинации пловдивското архитектурно бюро " ЕР TЕ Consult " на арх. Радко Тодоров сграбчи справедливо отличие в най-престижните награди " Сграда на годината ". Тодоров подвигна статуетката за цех " Осрам ", който беше излъчен, като най-хубав осъществен план в категория " Производствени, логистични и търговски бази ".

Конкурсът е най-престижното събитиe в областта на капиталовите планове, строителството и архитектурата и отличава най-хубавите достижения през съответната година, а номинирани бяха 12 здания на пловдивски архитекти.

Работата на Радко Димитров получи още едно голямо самопризнание, откакто вложители в Дубай се довериха на архитекта да проектира първокласен 5-звезден хотел, който скоро ще бъде ВИП зона за холивудски звезди и известни футболисти. Сградата, която е проектирана от българската архитектурна компания, основана в Пловдив, се намира в най-скъпата част на мегаполиса в Обединените арабски емирства - наоколо до Дубай Марина мол. Двете 20-етажни кули близнаци ще бъдат издигнати в съседство с яхтеното пристанище, покрай фамозните острови известни като Палма Джумейра.



Д-р Венцислав Станков

Пловдивчанинът се подреди измежду най-хубавите в международният дентален отрасъл на Международното Дентално Изложение в Кьолн Германия. Снимката на доктор Венцеслав Станков беше сложена паралелно до едни от най-известните международни имена в стоматологията на денталния конгрес (IDS, който е с 40 - годишна история. В рамките на петте дни на панаира 2 305 изложители от 59 страни в това число и България, показаха последните артикули, разработки и трендове в денталната промишленост.

Д-р Венцеслав Станков е приключил дентална медицина през 2007 в Медицинския университет в Пловдив. Той е постоянен член на Българската академия по естетична стоматология (БАЕС), GIDE study club и член на Zimmer club. Той е народен преподавател и управлява голям брой курсове за след дипломна подготовка.



Д-р Димитър Ковачев - ортодонт

Призът " Ключът към триумфа ", даден от 8-мия Национален конкурс на Адмира - Асоциацията на денталните мениджъри, е на пловдивска земя. Специалната премия бе присъдена на Д-р Димитър Ковачев, който управлява личен дентален кабинет в Пловдив. Той е експерт по естетична стоматология и подарява стотици с опцията да се усмихват решително.

Димитър Ковачев е ученик на Медицинския университет в Пловдив, факултет по Дентална медицина. Завършил е през 2011 година, а практиката му стартира в незабавен хирургичен кабинет като стажант-лекар. Впоследствие през 2012 открива частен кабинет, идната година открива филиал в Целапица, а през 2017 година гради собствен напредничав кабинет, който менажира самичък. Доктор Ковачев заема и лекторска служба, както и административни позиции. Член е на контролната комисия към Пловдивския зъболекарски съюз и точно негови сътрудници от Съюза го изненадват с номинацията.



Д-р Иван Ботев - учител в японски университет, идеолог и основател на плана " Изкуството да живеем дружно "

Пловдивчанинът доктор Иван Ботев, учител в японския университет Тойо, развива план за мултикултурния живот в Пловдив. „ Изкуството да живеем дружно “ съставлява набор от разнообразни начинания и уъркшопове представящи взаимното съществуване на хора от разнообразни етнически и религиозни общности под тепетата.

" Този план преглежда Пловдив като град с история, просвета и обичаи, в който разнообразни хора от разнообразни групи съумяват да намират метод да живеят в мир и съгласие ", разяснява концепцията си младият академични учител. Начинанието му е финансиранo от Фондация „ Тойота “, която утвърждава едвам 5% от подадените планове.

Д-р Иван Ботев е млад, упорит и изобретателен българин, който е учител по aнглийски към центъра за интернационално образование и продан в университета Тойо. През март тази година 35-годишният пловдивчанин отбрани докторска степен, като се надява в следствие, концепцията му да бъде осъществена в българските учебни заведения. А тя е да възпита възприятието за национална принадлежност и присъединяване в общността от ранна детска възраст.



Златина Стайкова и Радослава Станчева - преподаватели, благодетели

Две девойки от Пловдив станаха носители на премията „ Човек на годината ". Двете девойки са отличени поради самодейността им със лични старания и средства да основат стая за образование на деца, които са на лекуване в Детската клиника на университетската болница „ Свети Георги " в Пловдив. Повече за плана, релизирането му и идеята на двете дами можете да прочетете ТУК.



Диана Добрева, Ивана Папазова и Петя Диманова - режисьор, артист, композитор

Три дами, които макар че не са пловдивчанки, с голямата си работа под тепетата съумяха да вземат три награди " Аскеер " за постановката " Вълци " на Пловдивския трагичен спектакъл.

Диана Добрева завоюва наградата в категория " Режисура ", актрисата Ивана Папазова, която взе участие в представлението, взе премията в категория " Поддържаща женска роля ", а за работата си по музиката за " Вълци " Петя Диманова получи " Аскеер " в категория " Театрална музика ".

Освен 12-те тетрални награди на фондация " Аскеер ", трите дами потвърдиха професионализма си и с любовта на публиката, като спектакълът се подреди измежду една от най-гледаните и одобрявани постановки на сцената на Пловдивския спектакъл.



Беляна Христова - певица

Тя е млада, надарена и амбициозна, тя е младата дама, която стана поредна горделивост за града под тепетата. Пловдивчанка победи в един от най-елитните състезания в Съединените щати - American Protege. Беляна Христова подвигна на крайник елита на Ню Йорк в Карнеги Хол с интерперетацията на Бродуей класиката Defying gravity от мюзикала Wicked, с което пребори жестоката конкуренция.

Конкурсът е интернационален. Беляна се класира втора в категорията „ Бродуей и джаз”. Участниците се показват със лична интерпретация на музикално произведение в типичен, оперетен или Бродуей джаз жанр.



Мария Данчева - управител

Мария Данчева завоюва премия за " Жена-Мениджър " по време на церемонията за премиите на Бизнес Дама на Годината. Наградата й бе връчена на изтънчено събитие в столицата, на което участва и министърът на европредседателството Лиляна Павлова. Мария работи от 8 години в козметична компания Christian of Roma. Ежедневно й се постанова да извършва управителни функционалности в компанията.



Стефан Апостолов - модел, режисьор и сценарист

Пловдивчанинът Стефан Апостолов приключва ЕГ Пловдив, а сега живее в Лос Анджелис, където е дефилирал за доста интернационалните марки през годините в страни като Съединени американски щати, Италия, Южна Африка и България, където печели все по-голяма популярност.

Стефан е прочут с появяването си в няколко известни рекламни акции, измежду които са рекламите на American Apparel и Maceoo за тяхната платформа за електронна търговия. Пловдивчанинът постоянно е споделял, че има вяра, че геният и упоритата работа образуват нуклеарна основа за триумф във всяка промишленост.

Така му идва концепцията да сътвори късометражен филм за Пловдив, а лентата придобива висока известност в обществените мрежи.



Носталгията и любовта към родната България го кара да се заеме с него по-мащабно. Така се ражда концепцията и за филм за България, като задачата на младият пловдивчанин е да покаже на света какво съставлява страната ни в исторически, естествен, културен, нравствен, състезателен и музикален аспект. Стефан прави акция за събиране на средства в интернет пространството, а нейното мото е „ Кутия цигари, пакетче дъвки или филм за България – Ти решаваш!”

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР