Заедно с представянето на серията смартфони Galaxy S24 Samsung разкри

...
Заедно с представянето на серията смартфони Galaxy S24 Samsung разкри
Коментари Харесай

Характеристиките и тестовете на процесора в Galaxy S24: новият Exynos е на нивото на Apple A17 Pro

Заедно с представянето на серията смарт телефони Galaxy S24 Samsung разкри спецификациите на новия мобилен процесор Exynos 2400, който, в случай че се съди по първия тест, оповестен онлайн, може да се окаже два пъти по-производителен от чипа Exynos 2200. Новата SoC се употребява в смарт телефоните Galaxy S24 и Galaxy S24+.

Samsung Exynos 2400 се създава благодарение на личната технология 4LPP+. Процесорът има едно огромно и бързо ядро Cortex-X4 с тактова периодичност 3,2 GHz, до момента в който останалите девет са композиция от ядрата Cortex-A720 и Cortex-A520. Големият брой ядра и усъвършенстваната софтуерна скица съгласно разработчиците ще усилят многоядрената продуктивност, тъй че Exynos 2400 очевидно ще бъде заслужен съперник на моделите на Qualcomm, по отношение на които процесорите на Samsung постоянно губят в тестванията.

Новият невронен модул NPU дава отговор за осъществяването на многочислените функционалности, основани на изкуствен интелект, в смарт телефоните на Samsung. Базираният на RDNA3 архитектурата графичен процесор Xclipse 940, поддържащ технологията за трасиране на лъчите.

Exynos 2400 поддържа възпроизвеждане на 4K резолюция при периодичност на освежаване 120 Hz и QHD+ резолюция при 144 Hz. Смартфоните, основани на новата SoC, могат да имат до 320MP камера с поддръжката на 8K видео шифроване при 30 фрагмента в секунда и декодиране при същата резолюция, само че при 60 фрагмента в секунда. Вграденият 5G модем с mmWave технология обезпечава скорости до 12,1 Gbps.

Първият синтетичен тест в 3DMark Wild Life Extreme, резултатите от който бяха оповестени от консуматор под псевдонима @negativeonehero и сподели, че Exynos 2400 доближава равнището на Apple A17 Pro. Новата SoC съумя да реализира 4042 точки, а съгласно създателя на обявата това е съвсем два пъти повече от резултата, демонстриран от модела Exynos 2200.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР