Заедно с положителните емоции на празниците не липсват и причини

...
Заедно с положителните емоции на празниците не липсват и причини
Коментари Харесай

Неочаквани причини за стрес по време на празниците

Заедно с позитивните страсти на празниците не липсват и аргументи за стрес.

Те варират съгласно подтекста, в който се намира индивидът. Истината е, че тези дати са склонни да покачват напрежението, безпокойството и други неприятни страсти.

Нека разгледаме по-подробно главните аргументи:

Нереалистични упования за празника

Повечето хора имат прекомерно оптимистични показа за Коледа. Често се свързва с привлекателен и радостен дом, населяван от щастливо семейство, което се събира, с цел да сподели подаръци и страхотна вечеря, приготвена до съвършенство.

Животът обаче нормално е толкоз комплициран и комплициран, че доста пъти не дава отговор на тези показа. Когато нереалистичните упования не се осъществен, се появява разочарованието.

Освен това с възхода на обществените мрежи това става все по-очевидно, изключително когато други разгласяват своята „ Перфектна Коледа “. В прочут смисъл това основава спомагателен напън.

Трябва да сте наясно, че методът, по който прекарвате Коледа, не е наложително да дава отговор на обществените показа.

Организация на тържествата

Зад огромните фамилни тържества стои някой, който би трябвало да свърши цялата предварителна работа по образуване, декориране, извършване на покупки, готвене и т.н. Обикновено майките в фамилията са тези, които изпитват максимален стрес, тъй че вместо да се забавляват, тези хора в последна сметка са доста претрупани и уплашени.

Семейни спорове

В съвсем всички фамилии има конфликти, които се ускоряват по Коледа заради увеличението на фамилните събирания. Може би сте принудени да стоите на една маса с човек, с който нямате положителни връзки и това ви стресира.

Отсъствие от вкъщи

Много хора се оказват сами на Коледа и аргументите може да са пренасяне в град, надалеч от роднините им, разпад на брака или фамилно отчуждение.В тези случаи акцентът върху фамилията и положителните моменти по време на празничния сезон може да накара тези, които са изолирани, да се усещат доста самотни и депресирани, отбелязва vesti.bg. Ако това е вашият случай, предлагаме да поддържате връзка с околните си посредством видео диалози или известия. Също по този начин се пробвайте да извършите проекти за Коледа. Ако нямате с кого да споделите деня, помислете за щедрост.

Финансови проблеми

Разходите за дарове, храна и украса също могат да създадат Коледа много стресиращ празник, изключително за тези, които имат финансови проблеми. Направете бюджет и се придържайте към него, с цел да избегнете преразход. Помислете за по-опростен и на ниска цена вид за осъществяване на тържеството.

Скорошни раздели, разводи или загуби

Отсъствието на близки е една от главните аргументи за стрес по Коледа. Празниците могат да бъдат доста сложни за семейство, което неотдавна е претърпяло разлъка, бракоразвод, пренасяне или гибел на безценен за тях човек. Преминаването през този развой на скръб кара празненствата да копаят по-дълбоко в прочувствените рани. Следователно би трябвало да се признае, че е обикновено да се чувствате тъжни или самотни.

Нездравословни хранителни привички

Хранителните привички по Коледа също въздействат за появяването на стрес. Всъщност не е изненадващо, че някои хора търсят леговище във висококалорични храни и алкохол, с цел да се опитат да успокоят напрежението и безпокойството.И макар че тези храни мигновено понижават чувството за стрес, по-късно се появява резултат на отскок и отрицателните страсти са склонни да се ускоряват.

Всъщност пиенето на алкохол може да премине границата сред „ хубаво “ и „ неприятно  “, отстъпвайки място на махмурлук, дехидратация и възприятие на прочувствено безпокойствие.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР