Заедно с кандидатите за народни представители от 23, 24 и

...
Заедно с кандидатите за народни представители от 23, 24 и
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Ако ГЕРБ беше на власт, Националната детска болница щеше да е факт до 2024 г.

 izbori_2023_v1_014

Заедно с претендентите за народни представители от 23, 24 и 25 МИР София разговаряхме за опазването на здравето ни с с лекари от разнообразни области на медицината. Поканихме и кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

 

Това разгласи лидерът на листата на ГЕРБ/СДС във Велико Търново и екс здравен министър проф. Костадин Ангелов

 

Представих на сътрудниците акцентите от нашата управническа стратегия и подчертах, че тази година акцентираме върху профилактиката и скрининга. Ние би трябвало да обърнем кривата по повод грижата към пациентите. Подчертах и потребността да се основат нови национални скринингови стратегии за възрастните. Сред тях наложително би трябвало да участват такива, които да управляват разпространяването на онкологичните болести, безапелационен е проф. Ангелов.

Необходимо е и въвеждането на спомагателни 60 часа здравно обучение. Обясних за какво нашите деца би трябвало да имат такива спомагателни часове. Само по този метод можем да изградим младежи, които да станат здрави и виновни родители, възпитавайки децата си в смисъла от здравословния метод на живот, прибавя той.

Разказах и истината за Националната детска болница, показва още проф. Ангелов: Ако управлявахме ние, през 2022 година разрешението за градеж щеше да бъде реалност. В момента щяхме да я обзавеждаме с инсталация и в края на 2024-та щеше да бъде подготвена. Проблемът със строителството на болничното заведение беше политизиран и употребен от една политическа групировка, с цел да натрупа дивиденти на гърба на нашите деца.

Всичко, което сме написали в нашата стратегия цели единствено едно – възстановяване на здравето на нациятa.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР