Заедно изчистихме Парка на Младежта!„Ротаракт“ Русе благодари на всички доброволци,

...
Заедно изчистихме Парка на Младежта!„Ротаракт“ Русе благодари на всички доброволци,
Коментари Харесай

Десетки русенци се почерпиха със студена бира след като почистиха Парка на Младежта

Заедно изчистихме Парка на Младежта!

„ Ротаракт “ Русе благодари на всички доброволци, които се включиха в самодейността ни „ Бира за боклук “ в събота - 14 май. Щастливи сме да съобщим, че успяхме да съберем над 30 чувала със боклук, които с помощта на Община Русе бяха извозени за сепариране в същият ден.

Сборният пункт на събитието бе „ Вазата “, като по групи доброволци съумяха да обзет целият Парк на Младежта. Някои участници пожелаха даже да се насочат и към близки до парка терени.

Останахме възхитени от русенци! Десетки наши съграждани се включиха в самодейността, като това бяха най-много фамилии с деца. С този план успяхме да осъществим и моралната идея зад самодейността – да възпитаме грижата за природата и преработването в обществено желателно държание и мотив за горделивост, пишат уредниците от „ Ротаракт “ Русе.

И защото всяка добра постъпка заслужава своята премия, в слънчевият съботен ден всеки доброволец бе почерпен с една студена бира или кафе, а на малчуганите предложихме свежа лимонада.

Към краят на събитието, за въодушевление, прелестните дечица от музикална школа „ АРТиКУЛ “ ни впечатлиха със своите певчески умения. А публиката съумя да си отпочине с музика и танци след една добре свършена работа!

Това беше нашият принос към националната акция на „ Ротаракт “ клубовете в България. Кампанията се радва на поддръжката от „ Ротаракт “ България, „ Ротари “ България „ Интеракт “ България, „ Каменица “ и „ Природен “.

За „ Ротаракт “ Русе това събитие бе началото и на друга наша самодейност – огромната ни цел да съберем нужните 8 000 лв. за закупуване на устройство за управление на телесната температура за Педиатрията в „ УМБАЛ “ Канев. За задачата ние събирахме и дарения от русенци против една лимонада или бира. Събраната сума е на стойност 100лв., за което благодарим на всички наши съграждани с огромни сърца.

Ние ще продължим да събираме дарения за тази цел и на идни събития, в това число идният рожден ден на клуба на 18 юни. Прилагаме нашата банкова сметка за дарения:

Revolut: IBAN: LT95 3250 0869 7853 8710
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР