Задвижвани от водород автомобили ще могат да се видят и

...
Задвижвани от водород автомобили ще могат да се видят и
Коментари Харесай

Автомобили с горивни клетки ще бъдат демонстрирани пред НДК

Задвижвани от водород коли ще могат да се видят и тестват през днешния ден и на следващия ден от 11 до 16 часа в региона на НДК. Всички искащи, имащи шофьорска брошура, ще могат да карат серийните модели, които се оферират в редица страни - " Тойота Мирай " и " Хюндай " ix35 Fuel cell.

Двата автомобила се задвижват от електричество, което се получава след реакция на водород от резервоара и О2 от въздуха в горивна клетка, като отпадният артикул е вода. Горивните кафези се смятат за благонадежден и еластичен запас, който може да има най-различни приложения - от коли, мотоциклети, кораби, рейсове, жилищни здания до металургични комбинати.

Клетките могат да бъдат захранвани с водород, който се създава от 100% възобновими източници, като да вземем за пример вятърна или слънчева сила. Събитието е част от формалната стратегия на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и се организира с поддръжката на евродепутата Петър Курумбашев, Българска академия на науките, Министерство на образованието и науката, Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията, Столична община и Асоциацията на европейската промишленост " Водород Европа ".

Пред НДК ще бъде направена проява и на зареждане на водороден автомобил с гориво от специфична станция, като за пет минути той ще получи водород за 500 километра пробег.
 Автомобили с горивни кафези ще бъдат демонстрирани пред НДК
© Анастас Чобанов, Образователен център „ Технократи “

От учебен център " Технократи " ще показват водородни миниколи и ще срещнат деца и възрастни с бъдещето, което носят възобновимите енергийни източници, посредством забавни и на практика опити, включващи слънце, вятър и вода. Фокусът ще бъде върху разделянето на водата на съставните ѝ елементи водород и О2 и задвижването на миниавтомобил посредством водород.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР