Задръжте влака!Гостува неделно на ДЕБАТИ.БГИнтересна случка се случи тези дни

...
Задръжте влака!Гостува неделно на ДЕБАТИ.БГИнтересна случка се случи тези дни
Коментари Харесай

„Стършел“ гостува на ДЕБАТИ: БИВШ ПРЕМИЕР НА ХАЙВАН ПАЗАР

Задръжте влака!Гостува неделно на ДЕБАТИ.БГ
Интересна преживелица се случи тези дни на хайван пазара в Суходол. Там се появи не какъв да е, а изтъкнат българин – по едно и също време някогашен и корпулентен министър председател, едвам побиращ се в костюм. Търсил е да си купи бял кон, с цел да се върне на него в премиерството. Но не е намерил и един от мургавите братя му рекъл „ Бел кон, шефче, не ти требва, ами я си оди дома, от тебе леб към този момент нема. Ала държавникът ни не се смутил, а заместил коня с джипка и тръгнал като Джингиби, че даже като Матей Миткалото, по села и паланки на предизборна обиколка. Да стяга структури, да активизира почитатели и последователки.

Една от паметните му визити бе в Перник. Мина тя импозантно, съвсем като на празник на Организация на обединените нации. Зала претъпкана. Усмивки и цветя. И несъмнено, възгласи „ Пак сме тук! ”. Вождът е на микрофона, ръси лакърдии но късния Живков и прокоби но ранния Нострадамус. А на координатора безусловно ще е рекъл: „ Виж, брато, време е да ги оправиме тея ПеПе-та, че доста ги търпях, в този момент слушай, правиш срещата в огромен салон, пълниш го фул, докарваш нашите фирмаджии и масовката, с булките и децата за наплив, каниш също дедо епископ да му цунеме ръчичка и да ни ръсне с босилека, че от нас единствено положително е видел, от медиите викаш единствено верните, а тъй като не си безпаричен, земи по една фанта и бургер да почерпиш раята ”… А най-после не остана на по ракия с дейците, а като настоящ министър председател ревизира ВИК мрежата, че нали преди време му бе гайле.

Но „ съвършената Буря ” (изразът му е любим) я развихри в Димитровград. Там обади на шашнатото поданство, че торовият цех „ Неохим ” банкрутира поради скъпия газ и служащите му остават без самун. Но се оказа, че предприятието си работи по живо, по крепко, а и последните 6 месеци е на печелба 75 млн. Но друго рече вождът: „ Знаете, че в никакъв случай не съм ви лъгал ”. М? Я отново, че не чухме добре!…

А тъй като е мощно набожен, върви по църкви. В „ Св. Пантелеймон ” в Каспичан, в Дивотинския манастир „ Св.Троица ”. Там се почтително гъне да цалува ръка игуменска – а най-после туря някой лев подаяние, да не е без хич… Най-интересен бе във врачанското село Лиляче, където неотдавна бе определена герберка кметица. Това нейното е като да купи фабрика на 8 септември 1944 година – само че да не зловидим, може да се окаже читава.
…Най се издънва словесно. И разумно доктор Михайлов го назова „ раблезиански вид ”. „ Тоя лукавец Рашков ”, „ тея хубавци от Промяната ”, „ бутафорният беглец Кирчо ”, „ обичната ми Корнелка ”, „ Има Такъв Народ са мафия ”, нататък сгъстява боите: „ чудовищни неистини ”, „ произшествия ” и „ банкрути ”, „ ровим в тинята ”, „ счупиха страната ”, „ стъпиха върху милиони на офшорки ”- всичко това гарнирано с тъпата закачка „ екс- клу- зивно ”… Заяде се и с медиите, към кореспондентка от БТВ: „ Ма ти не си за тая телевизия! ”. За връх даже сътвори ужас, „ Запасявайте се с артикули! ”, по този начин сподели в гр. Стамболийски! Реплика е това напряко за прокурор, рубрика „ подбуждане ”.

…Бе също в Исперих, а в Рилския манастир се избара още веднъж като министър председател – занима се с пречиствателната станция… Няма що, старае се – а в случай че не хване ръка на идващите избори, на локалните идната година ще се пусне „ с 200 ”. Че от всичките 240 общини 130 са на негови хора, герберски. Само дето до тогава не се знае няма ли да му извърнат тил и да се качат на друга каруца.

Наско Мандаджиев
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!29ТАГОВЕ предходна статияВАШИЯТ КОМЕНТАР Моля въведете коментар!Моля въведете името си тук Запомни ме при идващ коментар

,, 28.08.2022, 08:00
28.08.2022, 07:00
27.08.2022, 16:41
27.08.2022, 15:20
Последни публикации-28.08.2022, 08:42-28.08.2022, 08:00-28.08.2022, 07:00Партньори
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР