Апелативният прокурор на София Радослав Димов е подал оставка от

...
Апелативният прокурор на София Радослав Димов е подал оставка от
Коментари Харесай

Апелативният прокурор на София подаде оставка

Апелативният прокурор на София Радослав Димов е подал оставка от правосъдната система. Тя ще бъде прегледана от Прокурорската гилдия на съвещанието ѝ в сряда, съобщи Lex.

Името му беше забъркано в абсурда с групата за въздействие в правосъдната система на Мартин Божанов-Нотариуса.

След убийството на Божанов гръцкият предприемач Анастасиос Дикос разказа пред „ 24 часа “ по какъв начин бизнесът на корабния магнат Джон Кустас е бил подложен на тормоз от хора, близки до Нотариуса. Дикос твърдеше, че Радослав Димов се е обадил на техния адвокат Александър Червеняков и му споделил: „ Във връзка с един проблем, който имаш с твои клиенти гърци, да се срещнем, с цел да забележим по какъв начин да го решим “. Но такава среща била отказана.

 Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите 3 мин. Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите  Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 4 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер  Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник?  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси? 2 мин. „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси?  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест  Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите 3 мин. Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите  Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 4 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер  Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник?  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси? 2 мин. „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси?  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест

Същевременно в отчет, показан на депутатите от краткотрайната парламентарна комисия, която трябваше да обясни всички обстоятелства и условия за нерегламентирано въздействие в правосъдната система на групата на Божанов, също се загатваше името на Радослав Димов.

Tова излиза наяве от информация на ГДБОП, изпратена до прокуратурата още през 2022 година, показват от неправителствената организация

В тази връзка той изиска да бъде изслушан от Прокурорската гилдия. Пред кадровиците апелативният прокурор на София съобщи, че желае да почисти името си поради обстоятелството и че страда от болест, която не му дава доста живот.

Той отхвърли както изказванията на гръцкия предприемач, по този начин и да познава Мартин Божанов. Чувал е единствено, че е заможен лъжец.

Радослав Димов беше изслушан и от краткотрайната парламентарна комисия, където удостовери, че не познава Нотариуса, само че уточни, че е бил в ресторант „ Осемте джуджета “, тъй като кухнята била доста добра и живеел наоколо. Той съобщи, че не е виждал други магистрати в заведението.

Мартин Божанов беше погубен на 31 януари пред дома си

Радослав Димов беше определен за апелативен прокурор на София през септември 2019 година Преди това той оглавяваше Софийската районна прокуратура.

Завършил е „ Право “ в Юридическия факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ през 1999 година и малко по-късно стартира работа в Софийската районна прокуратура. От 2008 година до 2017 година е зам.-шеф на СРП, след което става и областен прокурор на София.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР