Задигнатите 30 000 лв. в Хасково били събрани за лечението

...
Задигнатите 30 000 лв. в Хасково били събрани за лечението
Коментари Харесай

Обраните 30 000 лв. са за лечение на онкоболна

Задигнатите 30 000 лева в Хасково били събрани за лекуването на болна от рак жена. Както към този момент писахме по-рано през днешния ден, изчезнали са и 10 грама злато от апартамент на улица " Брод " №7 в Хасково, оповестиха от полицията.
Жилището в квартал " Любен Каравелов " е на 25-годишната Ели Д. Тя подала сигнал в районното ръководство към 20 часа, когато се прибрала вкъщи. Младата хасковлийка обяснила на криминалистите, че излязла в 8.30 часа през вчерашния ден и се върнала в 19.30 ч. В този интервал от време обирджиите отворили входната врата на жилището с селекциониран или фалшифициран ключ. В една от стаите имало незакрепена железна касетка, която неканените посетители отмъкнали. В нея били парите и златните бижута.
" Видяхме да идват служители на реда предходната вечер, само че не разбрахме какво е станало в действителност ", разясниха жители в съседство на 3-етажната кооперация. Те допълниха, че на " Брод " №7 имало огромно текучество. Обитатели на постройката останаха сюрпризирани, че нещо се е случило. " Не сме разбрали, въобще ", обясниха възрастен мъж и юноша от горните етажи. Всички от улицата обаче бяха безапелационни, че не е човешко да се протяга ръка на пари за лекуване на болен.
Според източници от полицията Ели живеела на фамилни начала. Част от парите в изчезналата касета били събрани в акция по интернет. Сумата била за лекуването на майката на приятеля на младата жена.
На местопроизшествието отишла дежурна оперативна група. Полицаите създали оглед за оставени пръстови отпечатъци и други улики от причинителите. Предполага се, че младата жена била следена най-малко 1-2 седмици от крадците, с цел да придобият визия за навиците й, разясниха криминалисти. При огледа направило усещане, че крадците не са ровили в жилището и са взели единствено касетата, което навежда на мисълта, че това е дело на хора, които добре познават ситуацията и евентуално добре се познават с обраните. Освен това вратата е с по-сложна секретна ключалка и по-трудно би се подправил ключ за нея.
Разследващите ревизират няколко версии. Разпитвани са и лица от престъпния контингент. Образувано е досъдебно произвеждане. Работата по случая продължава./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР