Задава се масово повишаване на цените на горивата в България.За

...
Задава се масово повишаване на цените на горивата в България.За
Коментари Харесай

Председателят на Българска петролна и газова асоциация: Цените на горивата ще минат 3 лева

Задава се всеобщо повишение на цените на горивата в България.

" За страдание, прогнозата не може да бъде изключително розова. Прогнозата е сложна и неразбираема. “ Това сподели пред БНР ръководителят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев. Първата десетдневка на месеца има постепенно и стабилно повишаване на интернационалните цени, което е притеснително, разяснява Терзиев. По думите му към днешна дата не се обрисува очевидна наклонност на намаляване.

През януари цените ще порастват или поне на бензиностанциите няма да забележим изключително намаляване, съобщи Живодар Терзиев.

" Очаквам пропан-бутанът да поевтинее. Успоредно с това идващите няколко дни метанът за коли, компресираният природен газ, ще продължи да се повишава. Масово цените ще минат 3 лв.. Когато единият различен артикул поевтинее, в това време другият ще стане съвсем нетърпимо безценен. Ще има отлив от този артикул. “

При бензина и дизела няма да има добра вест, уточни Терзиев. Според него в случай че няма нарастване, то цените ще се задържат.

Запитан може ли да се стигне до дефицит на горива в България, Живодар Терзиев акцентира, че от средата на декември обстановката на Балканите е спокойна:

" Горива има. Още повече януари не е толкоз мощен, с толкоз огромно ползване. Резерви има – приказваме за оперативни запаси, които да покрият краткотрайни усложнения. Кой какъв брой заделя от операторите – това са данни леко конфиденциални и са в Държавната организация " Военновременни ресурси “, само че ние си поддържаме нашите ресурси и при положение на последна потребност сме в подготвеност да освободим такива. “

Терзиев заяви, че следва тренировъчно тестово освобождение на горива, тъй като такава обстановка не е имало от 2011 г, написа burgas24.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР